تولید و مصرف قارچ تازه در دهههای اخیر، بصورت های مختلف هم چون کنسرو، افزایش چشمگیری داشته است، این روند عمدتاً به دلیل ارزش غذایی آنها و وجود اجزای زیست فعال و مغذی است که با فواید سلامتی مرتبط هستند که باعث شده برخی آنها را یک غذای کاربردی در نظر بگیرند. قارچها به دلیل محتوای بالای پروتئینهای با ارزش بیولوژیکی و ویتامین D، غذای جذابی برای مصرفکنندگان گیاهخوار به شمار میآیند.
با این حال، قارچها به دلیل سرعت تنفس بالا، محتوای آب زیاد و نداشتن ساختار کوتیکولی، به سرعت کیفیت خود را از دست میدهند و ماندگاری کوتاهی پس از برداشت دارند که تجاریسازی آنها را در حالت تازه محدود میکند.
مواد لازم برای تهیه کنسرو قارچ
- قارچ 1 کیلوگرم
- آب 10 لیوان
- آبلیمو نصف لیوان
- نمک به مقدار دلخواه
طرز تهیه کنسرو قارچ
- ابتدا قارچ ها را تمیز بشویید. اگر از قارچ های کوچک استفاده می کنید می توانید آنها را با همان شکل کنسرو کنید و یا آنها را به شکل دلخواه خود خرد کنید.
- در قابلمه ای مناسب به اندازه 10 لیوان آب بریزید و صبر کنید تا آب به جوش بیاید. سپس آبلیمو و نمک را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید به جوش بیاید.
- قارچ ها را به قابلمه اضافه کرده و درب قابلمه را نیمه باز بگذارید. اجازه دهید قارچ ها به مدت 10 الی 15 دقیقه در آب بجوشند. سپس آن را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا سرد شود.
- قارچ ها را درون شیشه های تمیز و کاملا خشک بریزید. سپس شیشه ها را با آب قارچ ها پر کنید و درب شیشه ها را کاملا محکم ببندید.
- شیشه ها را در قابلمه ای بچینید و به اندازه نصف ارتفاع شیشه ها درون قابلمه آب بریزید.
- قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب به جوش بیاید.
- اجازه دهید قابلمه به مدت 30 دقیقه روی حرارت ملایم بجوشد. سپس حرارت را خاموش کنید و صبر کنید تا شیشه ها خنک شوند.
- کنسرو قارچ را پس از سرد شدن در یخچال قرار دهید.
قارچها به بخشی ضروری از رژیم غذایی انسان تبدیل شدهاند و برای چندین قرن در غذا و دارو استفاده میشوند، این ترکیبات دارای طعم، عطر و ارزش غذایی جذابی هستند که به دلیل وجود موادی مانند پروتئینهای باکیفیت، ویتامینها، مواد معدنی، اسیدهای چرب غیراشباع و فیبرهای غذایی و محتوای کالری پایین آنهاست، در سالهای اخیر، تولید و مصرف قارچها بصورتهای مختلف در سراسر جهان افزایش قابل توجهی را تجربه کرده است.