زرشک در فرهنگ مصرفی ایرانیان جایگاه ویژهای دارد و مهمان خانههاست چه در غذاها و چه بصورت دمنوش و آب زرشک.
زرشک آمریکایی یا آلگنی بومی شرق آمریکای شمالی است. زرشک ژاپنی نیز اغلب به عنوان پرچین یا درختچه زینتی برای شاخ و برگهای پاییزی قرمز مایل به قرمز و توتهای قرمز روشن و ماندگار آن کشت میشود.
یکی دیگر از گونههای پرکاشت، زرشک زمستانی (B. julianae)، درختچهای همیشه سبز با توتهای سیاه مایل به آبی است.
کشت برخی از گونههای زرشک در برخی مناطق ممنوع است زیرا در آنها یکی از مراحل هاگ قارچی که باعث زنگ سیاه ساقه گندم میشود، وجود دارد.
مواد لازم برای تهیه دمنوش زرشک
- زرشک تازه یا زرشک خشک 3 قاشق غذا خوری
- عسل یا نبات به مقدار دلخواه
- آب جوش 2 لیوان
طرز تهیه دمنوش زرشک
- این نوشیدنی سرشار از ویتامین ب بوده و نوشیدنی مفیدی برای کاهش فشار خون است. دمنوش زرشک را می توانید با زرشک تازه یا خشک تهیه کنید. برای تهیه این دمنوش ابتدا زرشک ها را پاک کنید.
- اگر تصمیم به استفاده از زرشک تازه دارید لازم است پیش از مصرف آن را از ساقه و برگ پاک کنید. سپس زرشک ها را خیس کرده و خوب بشویید تا گل و لای آنها پاک شود.
- 3 قاشق غذا خوری زرشک را در قوری بریزید. آب را جوش آورده و آن را به قوری اضافه کنید. قوری را به مدت زمان 15 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا دمنوش زرشک دم بکشد.
- همچنین می توانید قوری را به مدت زمان 30 دقیقه روی بخار کتری یا سماور قرار دهید تا دمنوش دم بیاید.
- می توانید پیش از سرو دمنوش، عسل یا نبات را به هر میزان که مایل هستید به قوری دمنوش اضافه کرده و سپس نوش جان کنید.
- دمنوش زرشک را می توانید در یخچال نیز نگهداری کرده و به صورت سرد نیز میل نمایید.