لواشک سازی

امتیاز دهید
لواشک سازی - کارخانه لواشک

لواشک سازی و درست کردن آن یکی از محبوب‌ترین فعالیت مادران و مادربزرگ‌ها برای فرزندان یک خانواده است این خوراکی پرطرفدار در فرهنگ غذایی و تنقلاتی ایرانیان جایگاه ویژه‌ای دارد.

لواشک و فرآیند تولید آن

لواشک همان عصاره و شیره تغلیظ شده میوه‌ است که توسط فرآیندهای خاص به شکل‌‌های گوناگون و با استفاده از روش‌های سنتی و یا صنعتی تولید می‌شود.

در تهیه لواشک‌ها از میوه‌‌هایی مانند آلو، آلوچه، گوجه سبز، زرد آلو، سیب، هلو، انار، زغال اخته، آلبالو، گلابی و … استفاده می‌ شود که دارای ارزش تغذیه‌‌ای و خواص درمانی فوق العاده هستند.

برتری لواشک نسبت به سایر تنقلات، ارزش غذایی بالای آن است، چرا که این محصول با حداقل تغییر بر اساس فرآوری میوه‌ های تازه تولید می ‌شود و خیلی از خواص ترکیبات موجود در میوه‌‌ها مانند کربوهیدرات، پروتئین، فیبر و آنتی‌ اکسیدان، مواد معدنی و املاح میوه‌‌ها را حفظ می ‌کند.

لواشک در گذر زمان

شاید بتوانیم تولید لواشک را از زمانی نقل کنیم که مردم میوه‌ها را به کمک یک آسیاب سنگی له کرده و سپس در مقابل آفتاب خشک نموده تا برای مصرف در زمستان ذخیره و نگهداری نمایند.

پس از آن به جای آسیاب سنگی، پارچه های نخی و ضخیم مانند کرباس برای له کردن و آب‌گیری میوه‌ها مورد استفاده قرار می‌گرفت و سال ها بعد نیز استفاده از پالپ یا گوشت میوه  به جای میوه کامل رایج شد.

در این شیوه، میوه هاا را به صورت کاملا نرم و پوره مانند تبدیل کرده و در برابر آفتاب پهن می‌ کردند تا رطوبت آن تبخیر شده و به شکل ورقه نازکی از میوه خشک شده در آید.

فرایند تولید لواشک صنعتی

در فرایند تولید لواشک به روش صنعتی ابتدا میوه‌ها جهت شستشو به حوضچه‌ ای وارد و ضمن شتشو با فشار آب در کانال هدایت می‌شوند.

در این فرایند، خاک و آشغال‌ ها از میوه جدا شده و در شستشوی نهایی، سطح میوه‌‌ها با عبور از زیر دوش‌های آب، تمیز می‌‌شود. در طول مسیر، آشغال‌ های باقیمانده نیز جداسازی می ‌شود. سپس میوه کاملاً تمیز وارد دستگاه خردکن شده و بعد از خرد شدن وارد مرحله پیش پخت می شود تا میوه به طور کامل له شده و به راحتی پوست و دانه آن توسط صافی‌های به خصوصی جدا شود.

پس از آن پوره میوه وارد مرحله پخت نهایی شده و سایر افزودنی های مجاز مانند نمک و طعم دهنده به آن اضافه می شود تا لواشک برای فاز بعدی یعنی مرحله خشک شدن آماده شود.

پوره میوه پیش از خشک شدن، توسط دستگاه‌های خاصی بر روی نایلکس پهن شده و سپس خشک می شوند. در نهایت لواشک خشک شده برش خورده و سپس بسته‌بندی می شود تا به بازار مصرف عرضه شود.

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دوست داشتید، بیشتر بخوانید
جدیدترین نوشته‌‌ها
چالش‌های صنعت غذا

مروری بر صنایع غذایی ( چالش‌های صنعت غذا)

نگهداری محصولات آبزی

ذخیره‌سازی و نگهداری محصولات آبزی

تولید غذای آبزیان

تولید غذای آبزیان

کشت انار در آمریکا

انار، میوه صحراهای آمریکا

خبرهای کشاورزی شماره 100

خبرهای کشاورزی شماره 100

استخراج روغن - آماده‌سازی دانه‌های روغنی

آماده‌سازی دانه‌های روغنی برای استخراج روغن

محبوب‌ترین نوشته‌‌ها
صنایع تبدیلی

صنایع تبدیلی کشاورزی چیست؟ ( + فایل صوتی)

طرز تهیه پودر سنجد در منزل

طرز تهیه پودر سنجد در منزل

پنیر لور

طرز تهیه پنیر لور

حلوا سوهان

حلوا سوهان با آرد جوانه گندم

صنعت کشاورزی آمریکا

صنعت کشاورزی ایالات متحده آمریکا (1)

«روز کشاورز»، کدام روز از سال است می‌خواهیم جشن بگیریم