دستورالعمل طلایی چند کنسرو خانگی

5/5 - (1 امتیاز)
کنسرو خانگی

در این سیاهه، دستورالعمل تهیه و تدارک چند کنسرو خانگی برای بهره مندی آماده شده است که امیدواریم برای تهیه چاشنی های خانگی مفید باشد.

کنسرو خوراک بادمجان

مواد لازم برای تهیه کنسرو خوراک بادمجان
  • بادمجان 4 عدد بزرگ
  • گوجه فرنگی 3 عدد
  • پیاز 2 عدد
  • سیر 1 حبه
  • رب گوجه‌فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل (تازه یا پودر) و زردچوبه به مقدار لازم
  • روغن به مقدار لازم
  • آبلیمو ترش تازه یا آبلیمو به مقدار دلخواه
طرز تهیه کنسرو خوراک بادمجان
  • برای تهیه خوراک بادمجان به سبک کنسروهای آماده، ابتدا بادمجان‌ها را تمیز بشویید و خشک کنید. سپس بدون آنکه پوست آنها را بگیرید، روی منقل یا شعله گاز کبابی کنید.
  • بادمجان‌های کبابی‌شده را به کمک آب سرد پوست بگیرید. سپس آن‌ها را ساطوری کنید تا کاملا له شوند.
  • پیازها را نیز پوست گرفته و بشویید. سپس آنها را کاملا ریز خرد کنید. در یک تابه مناسب مقدار روغن بریزید و پیازها را در آن تفت دهید.
  • پس از آنکه پیاز طلایی رنگ شد، 1 حبه سیر را ساطوری کرده و به تابه اضافه کنید. سپس مقداری زردچوبه را به آنها اضافه کنید و مجددا تفت دهید.
  • گوجه‌ها را نیز تمیز بشویید و کاملا ریز خرد کنید. سپس گوجه‌ها را به سیر و پیاز اضافه کنید و اجازه دهید آب گوجه‌ها کاملا کشیده شده و خوب سرخ شود.
  • در ظرفی دیگر، رب گوجه‌فرنگی را با مقداری روغن تفت دهید تا خامی رب گرفته شود. سپس آن را به مخلوط گوجه و پیاز اضافه کرده و هم بزنید.
  • بادمجان‌های ساطوری شده را به تابه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا با سایر مواد به خوبی مخلوط شود. سپس اجازه دهید به مدت 10 دقیقه روی حرارت ملایم پخته شود. نمک و فلفل خوراک بادمجان را نیز مطابق با ذائقه خود اضافه کنید.
  • اضافه کردن مقداری آب لیموترش، مزه خوراک بادمجان را بسیار دلچسب‌تر می‌کند.

کنسرو ذرت

مواد لازم برای تهیه کنسرو ذرت
  • ذرت به مقدار دلخواه
  • نمک نصف قاشق چایخوری به ازای 4 عدد ذرت
  • شکر 1 قاشق غذاخوری به ازای 4 عدد ذرت
  • شیشه با درب فلزی به تعداد لازم
طرز تهیه کنسرو ذرت
  • ابتدا ذرت‌ها را پوست بکنید. سپس به کمک چاقو، یک ردیف از دانه‌های ذرت را به صورت عمودی جدا کنید. سایر ردیف‌ها را نیز به همین ترتیب دانه کنید.
  • پس از آنکه تمام ذرت‌ها را دانه کردید در آبکش ریخته و تمیز بشویید.
  • دانه‌های ذرت را در قابلمه ریخته و به آن آب اضافه کنید تا روی ذرت‌ها را کاملا فراگیرد. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش بیاید. سپس شکر و نمک را به آن اضافه کنید و اجازه دهید دانه‌های ذرت کاملا پخته و نرم شود.
  • پس از پخته‌شدن دانه‌های ذرت، حرارت را خاموش کنید و صبر کنید خنک شود.
  • ذرت‌ها را به همراه آبی که در آنها پخته شدند، در شیشه‌هایی با درب فلزی و کاملا تمیز و خشک بریزید. دقت کنید تا شیشه‌ها کاملا با آب، پُر شوند و سرخالی نباشند. سپس درب آنها را محکم ببندید و سفت کنید.
  • در قابلمه‌ای مناسب، آب بریزید و شیشه‌ها را داخل قابلمه بچینید، به نحوی که نصف شیشه‌ها داخل آب قرار گیرد.
  • قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش بیاید و اجازه دهید به مدت نیم ساعت روی حرارت باقی بماند. سپس حرارت را خاموش کرده و صبر کنید شیشه‌ها کاملا خنک شوند. کنسرو ذرت شما آماده است و می‌توانید آن را در یخچال نگهداری کنید.

کنسرو نخود فرنگی

مواد لازم برای تهیه کنسرو نخود فرنگی
  • نخود فرنگی به مقدار دلخواه
  • نمک 2 قاشق چایخوری به ازای هر کیلوگرم نخود فرنگی
  • سرکه 2 قاشق غذاخوری به ازای هر کیلوگرم نخود فرنگی
  • شیشه با درب فلزی به تعداد لازم
طرز تهیه کنسرو نخود فرنگی
  • برای درست کردن کنسرو نخودفرنگی، اولین کار پاک کردن نخودفرنگی‌ها است. سپس دانه‌های نخودفرنگی را تمیز بشویید.
  • دانه‌های نخودفرنگی را در داخل یک قابلمه مناسب بریزید و با توجه به مقدار نخودفرنگی‌ها، تا آنجایی که آب کاملا روی نخودفرنگی‌ها را بپوشاند، به قابلمه آب اضافه کنید.
  • درب قابلمه را بسته و آن را روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش بیاید. سپس اجازه دهید نخودفرنگی‌ها کاملا پخته شوند.
  • پس از آنکه دانه‌های نخودفرنگی کاملا پخته شد، قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید خنک شود. سپس نمک و سرکه را به آن اضافه کرده و مخلوط کنید. (مقدار نمک و سرکه را می‌توانید بر حسب ذائقه خود کمتر یا بیشتر کنید.)
  • برای کنسرو کردن نخودفرنگی، دانه‌های نخودفرنگی پخته شده را داخل ظرف‌های شیشه‌ای درب فلزی کاملا تمیز و خشک بریزید. (شیشه‌ها را کاملا با نخود فرنگی و آب آنها پر کنید.)
  • درب شیشه‌ها را کاملا سفت ببندید. سپس آنها را در داخل قابلمه‌ای مناسب بچینید و درون قابلمه را تا جایی که نصف شیشه‌ها در داخل آب قرار گیرد، با آب پر کنید.
  • قابلمه را رویحرارت ملایم قرار دهید تا آب به جوش بیاید. سپس اجازه دهید به مدت 30 دقیقه  بجوشد. سپس حرارت را خاموش کنید و صبر کنید تا شیشه‌ها در قابلمه آب خنک شوند.
  • پس از آنکه شیشه‌ها کاملا خنک شد، کنسروهای نخودفرنگی شما آماده شده است و می‌توانید آن‌ها را در یخچال نگهداری کنید.

کنسرو قارچ

فرآوری بادمجان

کمپوت و کمپوت‌سازی

فرآوری و تولید غذا چه تفاوت‌هایی دارند؟

فرآوری گوجه‌فرنگی

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دوست داشتید، بیشتر بخوانید
جدیدترین نوشته‌‌ها
چالش‌های صنعت غذا

مروری بر صنایع غذایی ( چالش‌های صنعت غذا)

نگهداری محصولات آبزی

ذخیره‌سازی و نگهداری محصولات آبزی

تولید غذای آبزیان

تولید غذای آبزیان

کشت انار در آمریکا

انار، میوه صحراهای آمریکا

خبرهای کشاورزی شماره 100

خبرهای کشاورزی شماره 100

استخراج روغن - آماده‌سازی دانه‌های روغنی

آماده‌سازی دانه‌های روغنی برای استخراج روغن

محبوب‌ترین نوشته‌‌ها
صنایع تبدیلی

صنایع تبدیلی کشاورزی چیست؟ ( + فایل صوتی)

طرز تهیه پودر سنجد در منزل

طرز تهیه پودر سنجد در منزل

پنیر لور

طرز تهیه پنیر لور

حلوا سوهان

حلوا سوهان با آرد جوانه گندم

صنعت کشاورزی آمریکا

صنعت کشاورزی ایالات متحده آمریکا (1)

«روز کشاورز»، کدام روز از سال است می‌خواهیم جشن بگیریم