در این سیاهه، دستورالعمل تهیه و تدارک چند کنسرو خانگی برای بهره مندی آماده شده است که امیدواریم برای تهیه چاشنی های خانگی مفید باشد.
کنسرو خوراک بادمجان
مواد لازم برای تهیه کنسرو خوراک بادمجان
- بادمجان 4 عدد بزرگ
- گوجه فرنگی 3 عدد
- پیاز 2 عدد
- سیر 1 حبه
- رب گوجهفرنگی 2 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل (تازه یا پودر) و زردچوبه به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
- آبلیمو ترش تازه یا آبلیمو به مقدار دلخواه
طرز تهیه کنسرو خوراک بادمجان
- برای تهیه خوراک بادمجان به سبک کنسروهای آماده، ابتدا بادمجانها را تمیز بشویید و خشک کنید. سپس بدون آنکه پوست آنها را بگیرید، روی منقل یا شعله گاز کبابی کنید.
- بادمجانهای کبابیشده را به کمک آب سرد پوست بگیرید. سپس آنها را ساطوری کنید تا کاملا له شوند.
- پیازها را نیز پوست گرفته و بشویید. سپس آنها را کاملا ریز خرد کنید. در یک تابه مناسب مقدار روغن بریزید و پیازها را در آن تفت دهید.
- پس از آنکه پیاز طلایی رنگ شد، 1 حبه سیر را ساطوری کرده و به تابه اضافه کنید. سپس مقداری زردچوبه را به آنها اضافه کنید و مجددا تفت دهید.
- گوجهها را نیز تمیز بشویید و کاملا ریز خرد کنید. سپس گوجهها را به سیر و پیاز اضافه کنید و اجازه دهید آب گوجهها کاملا کشیده شده و خوب سرخ شود.
- در ظرفی دیگر، رب گوجهفرنگی را با مقداری روغن تفت دهید تا خامی رب گرفته شود. سپس آن را به مخلوط گوجه و پیاز اضافه کرده و هم بزنید.
- بادمجانهای ساطوری شده را به تابه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا با سایر مواد به خوبی مخلوط شود. سپس اجازه دهید به مدت 10 دقیقه روی حرارت ملایم پخته شود. نمک و فلفل خوراک بادمجان را نیز مطابق با ذائقه خود اضافه کنید.
- اضافه کردن مقداری آب لیموترش، مزه خوراک بادمجان را بسیار دلچسبتر میکند.
کنسرو ذرت
مواد لازم برای تهیه کنسرو ذرت
- ذرت به مقدار دلخواه
- نمک نصف قاشق چایخوری به ازای 4 عدد ذرت
- شکر 1 قاشق غذاخوری به ازای 4 عدد ذرت
- شیشه با درب فلزی به تعداد لازم
طرز تهیه کنسرو ذرت
- ابتدا ذرتها را پوست بکنید. سپس به کمک چاقو، یک ردیف از دانههای ذرت را به صورت عمودی جدا کنید. سایر ردیفها را نیز به همین ترتیب دانه کنید.
- پس از آنکه تمام ذرتها را دانه کردید در آبکش ریخته و تمیز بشویید.
- دانههای ذرت را در قابلمه ریخته و به آن آب اضافه کنید تا روی ذرتها را کاملا فراگیرد. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش بیاید. سپس شکر و نمک را به آن اضافه کنید و اجازه دهید دانههای ذرت کاملا پخته و نرم شود.
- پس از پختهشدن دانههای ذرت، حرارت را خاموش کنید و صبر کنید خنک شود.
- ذرتها را به همراه آبی که در آنها پخته شدند، در شیشههایی با درب فلزی و کاملا تمیز و خشک بریزید. دقت کنید تا شیشهها کاملا با آب، پُر شوند و سرخالی نباشند. سپس درب آنها را محکم ببندید و سفت کنید.
- در قابلمهای مناسب، آب بریزید و شیشهها را داخل قابلمه بچینید، به نحوی که نصف شیشهها داخل آب قرار گیرد.
- قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش بیاید و اجازه دهید به مدت نیم ساعت روی حرارت باقی بماند. سپس حرارت را خاموش کرده و صبر کنید شیشهها کاملا خنک شوند. کنسرو ذرت شما آماده است و میتوانید آن را در یخچال نگهداری کنید.
کنسرو نخود فرنگی
مواد لازم برای تهیه کنسرو نخود فرنگی
- نخود فرنگی به مقدار دلخواه
- نمک 2 قاشق چایخوری به ازای هر کیلوگرم نخود فرنگی
- سرکه 2 قاشق غذاخوری به ازای هر کیلوگرم نخود فرنگی
- شیشه با درب فلزی به تعداد لازم
طرز تهیه کنسرو نخود فرنگی
- برای درست کردن کنسرو نخودفرنگی، اولین کار پاک کردن نخودفرنگیها است. سپس دانههای نخودفرنگی را تمیز بشویید.
- دانههای نخودفرنگی را در داخل یک قابلمه مناسب بریزید و با توجه به مقدار نخودفرنگیها، تا آنجایی که آب کاملا روی نخودفرنگیها را بپوشاند، به قابلمه آب اضافه کنید.
- درب قابلمه را بسته و آن را روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش بیاید. سپس اجازه دهید نخودفرنگیها کاملا پخته شوند.
- پس از آنکه دانههای نخودفرنگی کاملا پخته شد، قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید خنک شود. سپس نمک و سرکه را به آن اضافه کرده و مخلوط کنید. (مقدار نمک و سرکه را میتوانید بر حسب ذائقه خود کمتر یا بیشتر کنید.)
- برای کنسرو کردن نخودفرنگی، دانههای نخودفرنگی پخته شده را داخل ظرفهای شیشهای درب فلزی کاملا تمیز و خشک بریزید. (شیشهها را کاملا با نخود فرنگی و آب آنها پر کنید.)
- درب شیشهها را کاملا سفت ببندید. سپس آنها را در داخل قابلمهای مناسب بچینید و درون قابلمه را تا جایی که نصف شیشهها در داخل آب قرار گیرد، با آب پر کنید.
- قابلمه را رویحرارت ملایم قرار دهید تا آب به جوش بیاید. سپس اجازه دهید به مدت 30 دقیقه بجوشد. سپس حرارت را خاموش کنید و صبر کنید تا شیشهها در قابلمه آب خنک شوند.
- پس از آنکه شیشهها کاملا خنک شد، کنسروهای نخودفرنگی شما آماده شده است و میتوانید آنها را در یخچال نگهداری کنید.