در این مطلب، سه نوع دستورالعمل درست کردن ترشی کیوی با مواد مختلف در کنار کیوی آموزش داده می شود که هر سه روش، مفید و قابل استفاده هستند.
دستورالعمل اول
- کیوی، 2 کیلوگرم
- سرکه انگور، یک لیوان
- تخم گشنیز، 2 قاشق غذاخوری
- نمک 2 قاشق غذاخوری
- پوست لیموترش تازه، 1 عدد
- سیاه دانه، 2 قاشق غذاخوری
- فلفل قرمز به میزان دلخواه
طرز تهیه
- برای تهیه این ترشی خوشمزه و خاص ابتدا کیویها را بشویید و اجازه دهید تا کاملا خشک شوند. سپس پوست کیویها را بگیرید و آنها را به اندازهی دلخواه خود، برش دهید و در ظرف مناسب بریزید.
- تخم گشنیز را در هاون بریزید و آن را پودر کنید.
- پوست لیمو ترش تازه را با درجهی ریز، رنده کنید و آن را به همراه نمک، سیاهدانه و مقدار دلخواه از فلفل قرمز به تخم گشنیز پودر شده اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. سپس این مخلوط را به کیویها اضافه کنید. (میتوانید به جای پودر فلفل قرمز از فلفل قرمز خشک شده هم استفاده کنید.)
- سرکه را روی کیویها بریزید و درب ظرف را محکم ببندید. آن را تکان دهید تا چاشنیهایی که افزودهاید به خوبی با سرکه مخلوط شوند.
- ظرف ترشی را در جایی خنک قرار دهید تا ترشی آماده شود.
- ترشی کیوی در مدت کوتاهی آماده میشود. میتوانید ترشی را پس از 5 روز مصرف کنید.
دستورالعمل دوم
- آب لیموترش تازه، یک فنجان
- شکر قهوهای،1 فنجان
- پیاز متوسط، 1 عدد
- حبهی سیر، 2 عدد
- زنجبیل کریستالیزه، یک چهارم فنجان
- تکههای فلفل قرمز، یک دوم قاشق چایخوری
- نمک 1 قاشق چایخوری
- کشمش، یک دوم فنجان
- سیب پوستکنده، هستهگرفته و خردشده، سه فنجان
- کیوی پوستکنده و ورقهشده، 6 عدد
طرز تهیه
- آبلیمو، شکر قهوهای، پیاز، سیر، زنجبیل، فلفل قرمز و نمک را در یک قابلمهی دو لیتری بریزید، وقتی به جوش آمد، حرارت را کم کنید و به مدت 15 دقیقه بپزید.
- بعد کشمش و سیب را اضافه کنید و 10 دقیقه دیگر به پختن ادامه دهید، سپسکیوی را اضافه کرده و بگذارید به جوش بیاید، از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شود و در یخچال بگذارید.
دستورالعمل سوم
- کیوی پوستکنده و خردشده، 7 عدد
- سیب پوستکنده، هستهگرفته و خردشده، سه فنجان
- پیاز قرمز ریز خردشده، یک چهارم فنجان
- شکر، سهچهارم پیمانه
- سرکهی سیب، سهچهارم فنجان
- شکر قهوهای، یک چهارم پیمانه
- کشمش، یک سوم فنجان
- سیر ریز خرد شده، 2 حبه
- زنجبیل کریستالی خرد شده، 1 قاشق چایخوری
- دارچین، میخک آسیاب شده، جوز هندی، فلفل و نمک
طرز تهیه
- کیوی، سیب، پیاز قرمز، شکر، سرکه، شکر قهوهای، کشمش، سیر و زنجبیل را در یک قابلمهی لعابی ترکیب کنید.
- قابلمه راروی حرارت زیاد به جوش بیاورید، حرارت را کم کنید و به آرامی بدون درپوش به مدت 25 دقیقه تا زمانی که غلیظ شود و میوهها نرم شوند، بجوشانید.
- هرازگاهی، مواد را هم بزنید، دارچین، دانه خردل، فلفل، میخک، جوز هندی و نمک را اضافه کنید، چند دقیقه دیگر به آرامی بجوشانید.