جوانهها ارزش غذایی بالایی دارند، میزان بالای املاح و ویتامینها، آنها را اکسیر جوانی و سلامتی کرده است، استفاده از جوانه گندم در ایران از قدیم الایام و درست کردن سمنو به عنوان یک آیین سنتی، استفاده از جوانه ماش در چین و مواردی چنین، باور و سنت گذشتگان و ملتها در بهرهمندی از جوانهها را مشخص میکند.
پرورش و تولید این گیاهان نورس، بوسیله دستگاه تولید جوانه، آسان و سهلتر شده است، سازنده این دستگاه، جناب آقای حسامالدین الماسی هستند، وی دانش آموخته رشته اصلاح نباتات (ژنتیک گیاهی) در مقطع کارشناسی ارشد است.
آقای الماسی درباره انگیزهاش برای ساخت این دستگاه میگوید:
«سال ۹۰، در مقطع کارشناسی ارشد برای تحقیقات ژنتیکی بر روی برخی از گیاهان، بررسی ژنتیکی انجام شد که با روند رشد و خواص خود جوانهها بیشتر آشنا شدم و به همین خاطر، برای دفاع از پایان نامه، تصمیم گرفتم تا یک دستگاه تولید جوانه بسازم.»
«متاسفانه نتوانستم این دستگاه را ثبت اختراع کنم به همین دلیل به سراغ تولید با خود دستگاه رفتم و از جوانههای گندم، ماش، شبدر، یونجه و عدس شروع کردم.»
این جوان سی و شش ساله، در رابطه با عدم مصرف جوانهها توسط مردم معتقد است که در وهله اول، مردم آگاهی کاملی در مورد ارزش غذایی جوانه ندارند و در وهله دوم، عامل اقتصادی را علتی میداند که باعث شده، جوانههای خوراکی از سفرهها حذف شود.
در این رابطه وی ادامه میدهد:
«ولی من امیدوارم با ارائه قیمت مناسب و اطلاعات به مردم، این مشکل را حل کنم و جوانهها را که سالمترین غذای موجود دست بشر هست و خواص بسیار زیادی داراست به سفرههای ایرانی بیاورم چنانکه هر سفره، روزانه حداقل یک بسته جوانه داشته باشد.»
آقای الماسی در مورد تفاوت کارش با سایر تولیدکنندگان میگوید:
«تفاوت کار ما با سایر تولیدکنندگان جوانه این است که فرایند تولید ما کاملا طبیعی است و برای افزایش وزن جوانه از هورمون استفاده نمیکنیم. البته چون رشته تخصصی خودم در رابطه با جوانه هست، همین امر باعث شده تا به جهت آگاهی و شناخت به عنوان تولید کننده عملکرد بهتری داشته باشم و از مواد شیمیایی استفاده نکنم.»
برای آشنایی با محصولات تولیدی این جوان پویا به اینجا مراجعه کنید.