دوره تربیت مربی : تجربه‌ای راه‌گشا و روشنی بخش از مسیر موفقیت

امتیاز دهید
دوره تربیت مربی - خدیجه سعیدپور

دوره تربیت مربی و مشاور کارآفرینی و کسب و کارهای زنان روستایی و عشایری بر اساس الگوی راه اندازی کسب و کار به روش LNSIE از مهر ماه سال ۹۷ در استان آذربایجان غربی برگزار شد.

این دوره با مشارکت سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، معاونت ترویج دفتر توسعه فعالیت‌های کشاورزی زنان روستایی و عشایری و شرکت کارآفرینی زاگرس، برای تعدادی از  کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان، تسهیلگران و مدیرعامل‌های صندوق‌های خرد در وهله اول و سپس توسط مربیان دوره دیده در روستاهای هدف بوده است.

خانم خدیجه سعیدپور درباره تاثیرگذاری این دوره می گوید:

«اگر بخواهم LNSIE را در یک جمله خلاصه کنم فرمولی بود که توانستم بوسیله‌ی آن، پازل بر هم ریخته کسب و کارم را بر اساس آن چیده و به موفقیت دست بیابم.

من علاوه بر برگزاری دوره برای بانوان روستای هدف، تمام آموخته ها را در کسب و کارم مورد استفاده قرار دادم و با توجه به تاکیدی که LNSIEدر ایده پردازی و خلاقیت و نوآوری و توجه به پتانسیل‌ها و شناسایی و مشکل و نیاز مشتری داشت ، بنده با پیاده کردن این اصول در کسب و کارم در دی ماه سال ۹۸ با طراحی عرقگیر صندلی ماشین و ادارات از گلیم، برای اولین بار در کشور، در اولین جشنواره روستایی شو به عنوان منتخب بخش  روستایی نوآور و در اسفند ماه سال ۹۹ در دومین جشنواره روستایی شو به عنوان منتخب بخش صندوق نوآور در سطح ملی معرفی شدم.

برگزاری دوره‌ها در روستا سرشار از تجربیاتی بود که از جمله‌ی آن، حضور دخترانی بود که در کنار مادران برای کمک در طراحی و نوشتن  بوم کسب و کار آمده بودند این صحنه برایم جالب و سرشار از تجدید خاطره بود، چون زمانی من به عنوان سواد مادر در کنار مادرم که بیسواد بود اما لبریز از هنر برای یادداشت کردن آموخته‌هایش در دوره ها کمک حالش بودم و امروز هر آن چرا که دارم مدیون تجربیات آن دوران هستم.

بنابراین  نتیجه گرفتم که این دختران هم می‌توانند آینده خود را با آموخته هایشان در این دوره ها بسازند، دختران کم کم جذب کارگاه شده و کارهای عروسک بافی را آموزش دیده و شروع به کار کردند و با مشارکت  همین دختران، صندوق خرد محلی دوم را در روستا تشکیل دادیم.

شاید بنده از جمله مربیانی هستم که از این دوره ها استفاده بهینه را کرده و علاوه بر برگزاری برای بانوان روستا، کسب و کارم را نیز طوری رونق دادم که زنان و دختران روستا را هم تحت پوشش قرار داد از جمله اینکه طرح یک روستا یک محصول را هم در حین انجام پروژه در روستا با حمایت مالی صندوق کارآفرینی امید اجرا کردم.

در سه سال اخیر، بنده برای اشتغال بانوان روستایی و عشایری بیش از یک میلیارد تومان توانستم  تسهیلات کم بهره از سازمان‌ها و ادارات مختلف جذب کنم.

در مبحث مدیریت استراتژیک یاد گرفتم که اگر علمی داری باید هنر پیاده کردن آن علم را داشته باشی و اگر هنری داری باید متقابلا علمش را هم داشته باشی از این رو تحصیلاتم را بعد از ۱۸ سال فاصله از تحصیل ابتدا در رشته کاردانی حسابداری صنعتی برای بهتر اداره کردن صندوقم و سپس در رشته کارشناسی حرفه ای مدیریت کسب و کار ادامه دادم

بعد از دوره های LNSIE تا حدی به  این مباحث علاقه مند شده ام که در دوره های آموزشی کارشناسی ارشد MBAبر اساس استاندارد بین المللی نیز شرکت کرده‌ام .

با توجه به عملکردی که طی برگزاری دوره ها داشتم به دعوت استاد بزرگوارم دکتر وحید فرهودی برای برگزاری دوره آموزشی گلیم بافی برای بانوان  صندوق‌های شهرستان  خمین حضور یافتم که برایم سرشار از تجربه بود.

با برگزاری این دوره‌ها در روستا، بانوان رغبت پیدا کرده و تشویق شدند که از حالت مصرف‌گرایی درآمده و درآمدگرا باشند هر چند که با کسب‌وکاری کوچک و سرمایه ای اندک شروع کردند اما پیشرفت خوبی در کارهایشان داشتند.

در نهایت می توانم بگویم که احیاء صنعت گلیم‌بافی در روستا و ایجاد نوآوری در تولید بر حسب نیاز بازار و رسیدن به مرحله صادرات از جمله دستاوردهای مفید شرکت در دوره های LNSIEبرای کسب و کارمان بوده است.

از مجموعه وزارت جهاد کشاورزی و کارمندان‌شان در مراکز استان‌ها، شهرستان‌ها و شرکت کارآفرینی زاگرس و اساتید بزرگوارم دکتر  وحید فرهودی و دکتر کتایون سپهری که برای برگزاری این پروژه به نحو احسن با جان و دل تمام وقت ما را همراهی کردند، کمال قدردانی را دارم.»

آموزش کاشت زعفران در منزل از لحظه‌ی خرید پیاز زعفران تا گلدهی (به‌صورت گام به گام)

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دوست داشتید، بیشتر بخوانید
جدیدترین نوشته‌‌ها
سمپاشی خودکار

سمپاشی خودکار با فیلدین

تولید پنبه در ایران

خبرهای کشاورزی شماره 101

چالش‌های صنعت غذا

مروری بر صنایع غذایی ( چالش‌های صنعت غذا)

نگهداری محصولات آبزی

ذخیره‌سازی و نگهداری محصولات آبزی

تولید غذای آبزیان

تولید غذای آبزیان

کشت انار در آمریکا

انار، میوه صحراهای آمریکا

محبوب‌ترین نوشته‌‌ها
صنایع تبدیلی

صنایع تبدیلی کشاورزی چیست؟ ( + فایل صوتی)

طرز تهیه پودر سنجد در منزل

طرز تهیه پودر سنجد در منزل

پنیر لور

طرز تهیه پنیر لور

حلوا سوهان

حلوا سوهان با آرد جوانه گندم

صنعت کشاورزی آمریکا

صنعت کشاورزی ایالات متحده آمریکا (1)

«روز کشاورز»، کدام روز از سال است می‌خواهیم جشن بگیریم