طرز تهیه انواع کمپوت میوه

5/5 - (1 امتیاز)
کمپوت میوه

در این مطلب، دستورالعمل چند نوع کمپوت میوه (آلبالو، آناناس، زردآلو، سیب، گلابی، توت فرنگی) به طریق بسیار ساده و قابل استفاده بیان شده است.

کمپوت میوه آلبالو

مربای آلبالو در داخل ظرف و آلبالوها در اطراف آن

مواد لازم برای تهیه کمپوت آلبالو
  • آلبالو یک کیلوگرم
  • شکر دو لیوان
  • آب چهار لیوان
طرز تهیه کمپوت آلبالو
  • آلبالوها را پاک کرده و ساقه و برگ آن‌ها را جدا کنید. سپس آن‌ها را در یک آبکش ریخته و تمیز بشویید.
  • برای تهیه شربت کمپوت، آب را به همراه شکر را در قابلمه‌ای مناسب ریخته و روی حرارت قرار دهید. (مقدار شکر را می‌توانید بر حسب ذائقه خود کمتر یا بیشتر کنید.) مخلوط را مرتب هم بزنید تا شکر کاملا در آب حل شود. پس از آنکه آب به جوش آمد و شکر در آب حل شد، قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید خنک شوند. آلبالوها را باید پس از خنک شدن شربت، اضافه کنید. در غیر این صورت پوست آلبالوها ترک خورده و چروکیده می‌شوند.
  • پس از آنکه شربت کمپوت از حرارت افتاد، آلبالوها را به آن اضافه کنید و مجددا روی حرارت ملایم قرار دهید. اجازه دهید آلبالوها به مدت نیم ساعت روی حرارت ملایم پخته شوند. نیازی به بستن درب قابلمه نیست. پس از این مدت یکی از آلبالوها را تست کنید. اگر هنگام خوردن آلبالو هسته­ ی آن به پوستش نچسبید، کمپوت شما آماده است و می توانید آن را از روی حرارت بردارید.
  • پس از آنکه آلبالوها سرد شدند، آن‌ها را در ظرف دربسته ریخته و در یخچال نگهداری کنید.

کمپوت میوه آناناس

کمپوت آناناس در داخل ظرف

مواد لازم برای تهیه کمپوت آناناس
  • آناناس 1 عدد
  • شکر دو سوم لیوان
  • آب 3 لیوان
طرز تهیه کمپوت آناناس

 برای تهیه کمپوت آناناس ابتدا شربت آن را آماده کنید. برای درست کردن شربت، آب را به همراه شکر در یک قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید. مخلوط را مرتب هم بزنید تا شکر کاملا در آب حل شود. سپس اجازه دهید تا آب به جوش بیاید. (مقدار آب باید به اندازه‌ای باشد که هنگام اضافه کردن آناناس، روی آن‌ها را فراگیرد. اگر آناناس کوچک است می‌توانید از مقدار کمتری آب استفاده کنید. همچنین مقدار شکر را می‌توانید بر حسب ذائقه خود و بسته به ترش یا شیرین بودن آناناس، کمتر یا بیشتر کنید.)

  • در این فاصله که آب در حال جوش آمدن است، آناناس را تمیز بشویید و پوست بگیرید. سپس آن را به قطعات کوچک خرد کنید.
  • پس از به جوش آمدن آب، آناناس‌های خرد شده را به قابلمه اضافه کرده و اجازه دهید به مدت 10 دقیقه در آب و شکر بجوشد. پس از این مدت آناناس‌ها را چک کنید. در صورتی که به مدت بیشتری برای پخته شدن نیاز داشت، صبر کنید تا پخته و نرم شود. سپس حرارت را خاموش کرده و اجازه دهید تا کمپوت سرد شود.
  • کمپوت را در ظرف مناسب و در بسته ریخته و در یخچال قرار دهید تا خنک و آماده سرو شود.

کمپوت میوه زردآلو

کمپوت زردآلو در داخل کاسه

مواد لازم برای تهیه کمپوت زردآلو
  • زردآلو نیم کیلوگرم
  • شکر 120 گرم
  • آب 1 و نیم لیوان
  • آبلیمو 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه کمپوت زردآلو
  • ابتدا زردآلوها را خوب بشویید. سپس آن‌ها را از وسط نصف کرده و هسته‌های آن‌ها را جدا کنید.
  • برای تهیه شربت کمپوت، آب را به همراه شکر در یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. مخلوط آب و شکر را مرتب هم بزنید تا شکر کاملا در آب حل شود. سپس اجازه دهید آب به جوش بیاید.
  • پس از به جوش آمدن آب، آبلیمو را به قابلمه اضافه کنید.
  • اکنون زردآلوها را به قابلمه اضافه کرده و اجازه دهید به مدت 5 الی 10 دقیقه در آب بجوشد.
  • پس از پخته شدن زردآلوها، حرارت را خاموش کرده و اجازه دهید کمپوت زردآلوها سرد شود. سپس آن را در ظرف در بسته ریخته و در یخچال نگهداری کنید.

کمپوت میوه سیب

کمپوت سیب در داخل ظرف

مواد لازم برای تهیه کمپوت سیب
  • سیب 3 عدد
  • شکر به مقدار دلخواه
  • گلاب 1 قاشق غذاخوری
  • سرکه 2 قاشق غذاخوری
  • آبلیمو 1 قاشق غذاخوری
  • آب 3 لیوان
طرز تهیه کمپوت سیب
  • ابتدا سیب‌ها را تمیز بشویید سپس آن‌ها را پوست گرفته و دانه‌های آن‌ها را نیز جدا کنید.
  • 2 لیوان آب را به همراه 2 قاشق غذاخوری سرکه در یک ظرف مناسب ریخته و مخلوط کنید. سپس سیب‌ها را به اندازه دلخواه خرد کرده و بلافاصله در آب و سرکه بریزید تا تغییر رنگ ندهند.
  • یک لیوان آب، شکر و 1 قاشق غذاخوری آبلیمو را یک قابلمه ریخته و خوب هم بزنید. سپس آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر کاملا در آب حل شود. سیب‌ها را از ظرف حاوی آب و سرکه خارج کرده و در قابلمه بریزید. درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید به مدت 10 الی 15 دقیقه سیب‌ها پخته شوند. در دو دقیقه انتهایی پخت نیز گلاب را به قابلمه اضافه کنید.
  • اگر تمایل داشتید شربت کمپوت غلیظ‌تر شود، می‌توانید سیب‌ها را از قابلمه بیرون بیاورید و اجازه دهید شربت به مدت بیشتری بجوشد. در غیر اینصورت ممکن است سیب‌ها زیادی پخته و له شوند
  • پس از آنکه کمپوت سیب به غلظت مناسب رسید حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید سرد شود. سپس در ظرف مناسب ریخته و در یخچال نگهداری کنید.

کمپوت میوه گلابی

کمپوت گلابی داخل ظرف

مواد لازم برای تهیه کمپوت گلابی
  • گلابی به مقدار دلخواه
  • شکر یک قاشق غذاخوری به ازای هر عدد گلابی
  • آب به میزان لازم
  • گلاب 1 قاشق غذاخوری
  • سرکه 2 قاشق غذاخوری
  • آبلیمو 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه کمپوت گلابی
  • ابتدا گلابی‌ها را خوب بشویید. سپس پوست آن‌ها را بگیرید و به صورت چهار قاچ برش دهید. دانه‌ها و اضافات آن‌ها را نیز بگیرید.
  • 2 لیوان آب را به همراه 2 قاشق غذاخوری سرکه در یک کاسه ریخته و خوب مخلوط کنید. سپس برای جلوگیری از تغییر رنگ گلابی‌ها، آن‌ها را در مخلوط آب و سرکه بریزید.
  • برای تهیه شربت کمپوت، آب را به همراه شکر در یک قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید. مخلوط را مرتب هم بزنید تا شکر کاملا در آب حل شود. (مقدار شکر را می‌توانید بنا بر ذائقه خود، کمتر یا بیشر کنید.) اجازه دهید تا آب به جوش بیاید. سپس یک قاشق غذاخوری آبلیمو را به قابلمه اضافه کنید.
  • گلابی‌ها را از مخلوط آب و سرکه خارج کرده و در آبکش بریزید. پس از به جوش آمدن آب، آن‌ها را به قابلمه اضافه کرده و درب قابلمه را ببندید. اجازه دهید گلابی‌ها به مدت 15 الی 20 دقیقه در شربت بجوشند تا پخته و نرم شوند. ( زمان پخت گلابی به میزان سفت یا نرم بودن میوه بستگی دارد. در این فاصله آن‌ها را چک کنید و اگر پخته بود آن را از روی حرارت بردارید.)
  • در دو دقیقه انتهای پخت، گلاب را به محتویات قابلمه اضافه کنید.
  • چنانچه تمایل دارید شربت کمپوت غلیظ‌تر باشد، می‌توانید گلابی‌ها را خارج کرده و اجازه دهید به مدت بیشتری بجوشد.
  • پس از سرد شدن کمپوت، آن را در ظرف مناسب و دربسته بریزید. سپس در یخچال قرار دهید تا خنک شود.

کمپوت میوه توت فرنگی

مواد لازم برای تهیه کمپوت توت‌فرنگی
  • توت‌فرنگی یک کیلوگرم
  • شکر یک‌ونیم لیوان
  • آب 6 لیوان
  • وانیل یک قاشق چای خوری
طرز تهیه کمپوت توت فرنگی
  •  ابتدا کلاهک سبز رنگ توت‌فرنگی‌ها جدا کرده و سپس آنها را به مدت نیم ساعت در آب خیس کنید.
  • توت‌فرنگی‌ها را خوب بشویید و در آبکش بریزید تا آب اضافی آنها خارج شود.
  • توت‌فرنگی‌ها را به اندازه دلخواه برش دهید.
  • آب را به همراه شکر در قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید. مخلوط آب و شکر را خوب هم بزنید تا شکر کاملا در آب حل شود. سپس صبر کنید تا آب به جوش بیاید.
  • توت‌فرنگی‌ها را به قابلمه آب در حال جوش اضافه کرده و اجازه دهید چند دقیقه با آب و شکر قل بخورد. سپس حرارت را خاموش کنید.
  • وانیل را به قابلمه اضافه کرده و هم بزنید تا به خوبی با توت‌فرنگی‌ها مخلوط شود.
  • پس از آنکه توت‌فرنگی‌ها از حرارت افتادند، آنها را در ظرف شیشه‌ای و دربسته‌ای بریزید. سپس صبر کنید تا در دمای محیط خوب سرد شود. پس از آن درب شیشه را ببندید و در یخچال قرار دهید تا خنک شده و آماده سرو شود.

کمپوت و کمپوت‌سازی

فرآوری میوه

طرز تهیه انواع سس‌ها و چاشنی‌های غذا – قسمت اول

طرز تهیه انواع سس‌ها و چاشنی‌های غذا – قسمت دوم

غذاهای تخمیر شده سنتی کره

سماق در آشپزخانه‌ی خاورمیانه

ناگت مرغ/ دستورالعمل طلایی برای داشتن یک وعده غذایی سالم

لواشک سازی

انواع پنیر در دنیا

نحوه خشک کردن گیاهان دارویی

انواع روش خشک کردن سبزیجات

طرز تهیه چیپس میوه

انواع مربا

انواع ترشی

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دوست داشتید، بیشتر بخوانید
جدیدترین نوشته‌‌ها
سمپاشی خودکار

سمپاشی خودکار با فیلدین

تولید پنبه در ایران

خبرهای کشاورزی شماره 101

چالش‌های صنعت غذا

مروری بر صنایع غذایی ( چالش‌های صنعت غذا)

نگهداری محصولات آبزی

ذخیره‌سازی و نگهداری محصولات آبزی

تولید غذای آبزیان

تولید غذای آبزیان

کشت انار در آمریکا

انار، میوه صحراهای آمریکا

محبوب‌ترین نوشته‌‌ها
صنایع تبدیلی

صنایع تبدیلی کشاورزی چیست؟ ( + فایل صوتی)

طرز تهیه پودر سنجد در منزل

طرز تهیه پودر سنجد در منزل

پنیر لور

طرز تهیه پنیر لور

حلوا سوهان

حلوا سوهان با آرد جوانه گندم

صنعت کشاورزی آمریکا

صنعت کشاورزی ایالات متحده آمریکا (1)

«روز کشاورز»، کدام روز از سال است می‌خواهیم جشن بگیریم