توت فرنگی محصول خوشمزه بهاری است که بانوان کدبانو، مربا و سرکه آن را برای بهرهمندی از ویتامینها و طعم دلچسب آن درست میکنند.
توت فرنگی، بومی مناطق معتدل نیمکره شمالی است و گونههای کشت شده آن به طور گسترده در سراسر جهان کشت میشود. میوه ها سرشار از ویتامین C هستند و معمولاً به صورت تازه به عنوان میوه دسر مصرف میشوند و به عنوان شیرینی یا کیک پرکننده استفاده میشوند و ممکن است به طرق مختلف نگهداری شوند.
توت فرنگی گیاهان علفی کم رشد با سیستم ریشه فیبری و تاجی است که از آن برگهای پایه بیرون میآیند. برگها مرکب، معمولاً دارای سه برگچه، لبه دندانهدار و معمولاً کرکدار هستند.
گلها، عموماً سفید، به ندرت مایل به قرمز، به صورت دستههای کوچک روی ساقههای باریکی که مانند ساقههای خزنده سطحی از بغل برگها بیرون میآیند، قرار دارند.
از نظر گیاه شناسی، میوه توت فرنگی یک «میوه جانبی» در نظر گرفته میشود و یک توت واقعی نیست. گوشت از ظرف گل بسیار بزرگ تشکیل شده است و با بسیاری از میوههای واقعی یا آخنها که معمولاً به آنها دانه میگویند تعبیه شده است.
اسید گالیک، اسید کلروژنیک، کاتچین، اپی کاتچین در سرکه توت فرنگی شناسایی شده است. انواع میوهها بر خواص شیمیایی سرکه و همچنین خواص آنتی اکسیدانی تاثیر میگذارند.
مواد لازم برای تهیه سرکه توت فرنگی
- توت فرنگی تازه یک کیلوگرم
- سرکه آماده یک لیتر
- شکر یک فنجان
طرز تهیه سرکه توت فرنگی
- ابتدا برگ و کلاهک توت فرنگی ها را جدا سازید. سپس آنها را تمیز بشویید و در یک صافی بریزید تا آب اضافی خارج شده و کاملا خشک شوند.
- توت فرنگی ها را از وسط نصف کنید و یک چهارم از آنها را کنار بگذارید. سپس توت فرنگی های باقیمانده را به همراه سرکه در یک ظرف مناسب بریزید و روی آن را سلفون بکشید و اجازه دهید به مدت یک ساعت بماند.
- پس از گذشت مدت زمان لازم، سرکه و توت فرنگی ها را به همراه شکر در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا شروع به جوشیدن کنند. پس از به جوش آمدن سرکه درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید همچنان به مدت 10 دقیقه روی حرارت ملایم باقی بماند.
- پس از جوشاندن مخلوط، اجازه دهید سرکه کاملا سرد شود. سپس مواد را از صافی نخی و تمیز عبور دهید و تفاله آن را نیز خوب بفشارید تا آب آن کاملا خارج شود.
- سرکه به دست آمده را در شیشه مناسب ریخته و مابقی توت فرنگی هایی را نیز که کنار گذاشته بودید، درون آن بریزید. سپس درب شیشه را به خوبی ببندید و آن را به مدت 10 الی 15 روز در دمای اتاق و به دور از نور خورشید قرار دهید تا سرکه برسد.
چیزی از خواص نگفتین لطفاً بگین
اسید گالیک، اسید کلروژنیک، کاتچین، اپی کاتچین در سرکه توت فرنگی شناسایی شده است. انواع میوهها بر خواص شیمیایی سرکه و همچنین خواص آنتی اکسیدانی تاثیر میگذارند.