نقل یکی از خوشمزهترین و خوشعطرترین سوغاتیهای شمال غرب کشورمان ایران است که همواره با چایی، تجربهی دلانگیزی را مهمان خانهها میکند.
مواد لازم
- شکر 6 لیوان
- مغز دلخواه (بادام، پسته، گردو، فندق یا …) به مقدار مورد نیاز
- گلوکز مایع یا کرم تار تار: ۱ قاشق غذاخوری
- آب 1 لیوان
- گلاب 1 لیوان
طرز تهیه
- برای تهیه این فرآورده خوشمزه ابتدا آب، گلاب و شکر را در یک قابلمه ریخته و خوب مخلوط کنید.
- سپس آن را روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش بیاید و شکر کاملا در آب حل شود. (نسبت آب و گلاب را می توانید مطابق میل خود تغییر دهید.)
- در مرحله بعد گلوکز مایع یا کرم تار تار را به محتویات قابلمه اضافه کرده و خیلی سریع هم بزنید. هم زدن را ادامه دهید تا آنجا که اگر از مخلوط فوق مقداری را جدا کنید، پس از چند دقیقه حالت خمیری شکل و نرمی پیدا کند.
- همچنین می توانید دمای محتویات قابلمه را به کمک یک دماسنج اندازه بگیرید و زمانی که دما به 115 درجه سانتی گراد رسید، حرارت را خاموش کنید و صبر کنید تا تمام حباب های اطراف قابلمه از بین برود.
- مواد را در داخل یک ظرف تقریبا گود با ارتفاع حداقل 4 سانتی متر بریزید. سپس اجازه دهید تا مواد نقل خنک شود.
- برای درست کردن نقل مغزدار، یک کاغذ روغنی را داخل سینی پهن کنید.
- سپس مغز دلخواه خود را داخل مواد بیندازید تا کاملا به مایع نقل آغشته شود سپس به کمک یک قاشق، مغز را به آرامی خارج کرده و روی کاغذ روغنی بچینید.
- اجازه دهید تا یک طرف نقل کاملا خشک شود، سپس آن را برگردانید تا طرف دیگر نیز خشک شود. دقت کنید که فرم و اندازه نهایی نقل ها در این مرحله تعیین می شود.
- بنابراین میتوانید مناسب با ذائقه خود از مغزهای خرد شده یا خلال استفاده کنید و فرم ظاهری آن را به کمک چاقو شکل دهید.
- با اضافه کردن مقداری زعفران دم کرده یا رنگ های خوراکی به مایع نقل، می توانید نقل های رنگی تهیه کنید.
- همچنین برای طعم دار کردن نقل نیز می توانید از پودر هل، زنجبیل، دارچین، پودر گل محمدی، عرق بیدمشک و یا هر طعم دهنده دلخواه دیگری استفاده کنید.