غذاها و نوشیدنیهای تخمیری به دلیل داشتن محتوای بالای مواد مغذی و پروبیوتیکهای زیستدر دسترس و فواید سلامتی، شناخته شدهاند.
غذاهای تخمیر شده با ایفای سهم عمدهای در تغذیه عمومی، نقش مهمی اجتماعی-اقتصادی در کشورهای در حال توسعه ایفا میکنند.
تخمیر میتواند ماندگاری محصولات غذایی را که فقط در فصول خاص در دسترس هستند را حفظ و افزایش داده و ضایعات غذا در طول برداشت را کاهش دهد.
پیشرفتهای بیشتر در فناوری تخمیر، امنیت غذایی محلی و منطقهای را تقویت میکند و فرصتهای شغلی را در مراحل رشد غذا (کشاورزی) و تولید غذا (تولید مواد غذایی) افزایش میدهد، غذاها و نوشیدنیهای تخمیری سنتی عراق از تمدنهای مختلف باستانی مشتق شدهاند و از طریق تکنیکهای تخمیر شناختهشده تولید میشوند.
تولیدکنندگان مواد غذایی محلی در عراق قرنها است که غذاهای تخمیر شده و نوشیدنیهای سنتی تولید میکنند و برندهایی را که در سطح محلی شناخته شده هستند را توسعه دادهاند.
محدودیتهای مواد غذایی و نوشیدنیهای تخمیر شده محلی در عراق شامل دانش ناکافی برای اجرای بهداشت مواد غذایی، نبود فناوریهای مدرن تولید و ذخیرهسازی، فقدان تکنیکهای پیشرفته بستهبندی و آژانسهای صدور گواهی محدود برای مطابقت با استانداردهای بینالمللی کیفیت مواد غذایی است. تولیدکنندگان نوشابه مانند کوکاکولا و پپسی، حضور خود را در سرتاسر جهان تثبیت کردهاند و محصولاتشان به دلیل بازاریابی تهاجمی جایگزین نوشیدنیهای سنتی میشوند. با این حال، تقاضای فزاینده مصرفکننده برای غذاها و نوشیدنیهای سالم میتواند باعث تجاریسازی غذاها و نوشیدنیهای تخمیر شده سنتی شود که سالمتر از بسیاری از برندهای شناخته شده در سطح جهانی هستند.
بسیاری از مطالعات نقش غذاها و نوشیدنیهای تخمیر شده سنتی را در تقویت ایمنی نشان دادهاند و تغییر مصرف به سمت سبک زندگی سالم میتواند تجاریسازی غذاها و نوشیدنیهای تخمیری سنتی عراق بهویژه در کشورهایی که عادات غذایی – فرهنگی مشترک دارند مانند کشورهای واقع در خاورمیانه، اروپای شرقی، شمال آفریقا و آسیای جنوب شرقی را تسریع کند.
غذاها و نوشیدنیهای سنتی به دلیل سالم بودن میتوانند برای مصرفکننده مدرن جذاب باشند اگر بازاریابی موثر اعمال شود، غذاها و نوشیدنیهای سنتی میتوانند فرصت سرمایهگذاری را حتی در بازارهای مصرف مواد غذایی معتبر اروپای غربی و آمریکای شمالی پیدا کنند.
محدودیت های واردات غذاهای تخمیر شده توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا و سازمان ایمنی غذای اروپا اتحادیه اروپا، گسترش مواد غذایی و نوشیدنیهای تخمیری را در کشورهای توسعه یافته محدود کرده است.
علاوه بر این، بیشتر غذاها و نوشیدنیهای تخمیر شده تولید شده در کشورهای در حال توسعه از بسته بندی ناکارآمد و در نتیجه ماندگاری کوتاه رنج میبرند. این امر لجستیک مواد غذایی و نوشیدنیهای تخمیر شده را از تولید تا مصرف پیچیده میکند.
با این حال، چندین غذا و نوشیدنی تخمیر شده مانند کیمچی و تمپه از کشورهای در حال توسعه به کشورهای توسعه یافته صادر شده و به شدت مورد قبول و مصرف قرار گرفتهاند.
اینها از تمدنهای مختلف باستانی مشتق شدهاند و تکنیکهای تهیه آنها طی قرنها از نسلی به نسل دیگر به ارث رسیده است. اگرچه غذاها و نوشیدنیهای تخمیری سنتی عراق از رژیمهای غذایی باستانی سرچشمه میگیرند، اما امروزه در بین مردم محلی محبوب هستند.
البته هیچ مطالعهای برای ارزیابی خطر غذاها و نوشیدنیهای تخمیر شده سنتی در عراق برای سلامت عمومی و ارتباط آنها با شیوع بیماری انجام نشده است. این یک کاستی بزرگ است زیرا غذاها و نوشیدنی های تخمیر شده سنتی عراق با توجه به مزایای سلامتی و طعم دلپذیرشان، دارای پتانسیل تجاریسازی قابل توجهی هستند.
از نظر چشم انداز تحقیقات آینده، مطالعات باید شناسایی سطوح قابل قبول ایمنی و بهداشت مواد غذایی مورد نیاز برای تهیه غذاها و نوشیدنیهای سنتی و ایجاد دادهها در مورد بارهای میکروبیولوژیکی آنها باشد.