به دلیل کاهش تولید نوشیدنی برگرفته از انگور ایتالیا، فرانسه قرار است در سال 2023 به تولیدکننده پیشرو در جهان تبدیل شود.
به گزارش یورونیوز، به گفته کارشناسان، اولین برآوردها نشان می دهد که فرانسه باید جایگاه اول را در سکوی تولید این محصول جهانی بازپس بگیرد و از ایتالیا که برداشت انگور کمتری در سال گذشته داشته است، پیشی بگیرد.
اداره آمار وزارت کشاورزی فرانسه، بر اساس برآوردها، گفت: امسال، تولید این نوع نوشیدنی فرانسه باید به 46 میلیون هکتار برسد که سطحی قابل مقایسه با سال 2022 و 3 درصد بالاتر از میانگین 2018 تا 2022 است.
در همین حال، بر اساس بیانیه مطبوعاتی، تولید ایتالیا به حدود 43 میلیون هکتار در مقایسه با 50 میلیون هکتار در سال قبل کاهش یابد.
تاکستان های تالیان دچار کپک شده است
بر اساس ارقام سازمان بین المللی(OIV) از سال 2007، به استثنای سال های 2011 و 2014، ایتالیا همچنان در تولید این محصول پیشرو در جهان باقی مانده است.
به نظر کارشناسان، آب و هوای بد و موج گرما، تولید ملی تخمین زده شده را تا حدود 14٪ کاهش داد و تا 50٪ در جنوب مرکزی تلفات داشت.
با این حال، در آغاز ماه به لطف آب و هوای معتدل و خشک که برای کیفیت برداشت مطلوب بود، به دلیل عدم وجود رطوبت و محدوده دمایی گسترده بین روز و شب، هنوز امید وجود داشت.
این سازمان خاطرنشان کرد: «در فرانسه، نیز تولید در بوردو و جنوب غربی به دلیل کپک و موج گرما و در لانگدوک و روسیلون به دلیل خشکسالی کاهش یافته است.»
به گفته «ژان ماری کاردبات»، در حالی که تقاضای جهانی برای شراب نیز بهویژه از چین به طور موقت کاهش یافته است، کاهش تولید ایتالیا، خبر خوبی است چون باید فشار بر قیمتها را کاهش دهد.
بازار این محصول طی چند سال گذشته به دلیل تغییرات آب و هوایی و همچنین به دلیل انباشت ذخایر در طول همهگیری و تورم متزلزل شده است.
بر اساس دادههای اتحادیه اروپا، کاهش 7 درصدی مصرف این نوع نوشیدنی درسال جاری در سراسر بلوک مشاهده شده است که این رقم در فرانسه 15 درصد بوده است.
به طور کلی، صادرات اتحادیه اروپا در ماههای اول سال 2023 نسبت به سال قبل 8.5 درصد بوده است.
در ژوئن سال جاری، کمیسیون اروپا مجموعه ای از اقدامات را برای حمایت از تولیدکنندگان اتحادیه اروپا اتخاذ کرد.
برنامه حمایتی شامل اقداماتی برای تقطیر این محصول به منظور خارج کردن آن از بازار است. هر سال حدود 1 میلیارد یورو به این بخش اختصاص مییابد.
تولیدکنندگان نیز در تلاش هستند تا خود را با تغییراتی که این بخش با آن مواجه است، به ویژه تغییرات آب و هوایی وفق دهند.
در منطقه Beaujolais فرانسه، موسسهای در فرانسه در حال انجام آزمایشهایی بر روی هر دو راه حل فنی برای محافظت از گونههای انگور است که با شرایط آب و هوایی جدید سازگارتر هستند.