مؤسسه گود فود، اعلام کرده است که در پایان سال 2020، بیش از 70 استارت آپ در سراسر جهان روی تولید گوشت، غذاهای دریایی و چربی حیوانی پرورشی (کشتشده یا مبتنی بر سلول) مشغول بودند.
از پایان سال گذشته، این شرکتها که همگی هدفشان ارائه گوشت بدون ذبح حیوانات است، بیش از 350 میلیون دلار از سرمایهگذاران برای کار در تحقیق و توسعه، ایجاد تسهیلات، استخدام کارمندان و گسترش دامنه فعالیت خود دریافت کردهاند.
اولین کشور آسیایی، سنگاپور هست که گوشت مرغ کشت میکند و اولین تاییدیه جهانی را برای محصول خود در آسیا در نوامبر 2020 کسب کرده است.
در همین حال، دولتها در سرتاسر جهان در تلاش هستند تا قوانین و مقررات خود را برای این بخش جدید ایجاد کنند و تعیین کنند که چگونه محصولات میتوانند به طور ایمن تولید و توزیع شوند و همچنین چگونگی برچسبگذاری آنها را مشخص کنند.. این شرکتها همچنین در حال ساخت نمونههای اولیه هستند و برای بهبود فناوری و کاهش هزینهها و افزایش مقیاس کار میکنند، آنها با شرکتهای مواد غذایی در سرتاسر جهان همکاری میکنند تا به محض دریافت تأییدیههای نظارتی، مسیری به سمت بازار و ایجاد تغییر در صنعت داشته باشند.
شرکتهای تولیدکننده گوشت کشتشده
Aleph Farms , BlueNalu , CJ CheilJedang , Cubiq Foods , DSM , Finless Foods , Future Meat Technologies , Gaia Foods , Good Meat , Meat-Tech 3D , Meatable , Mission Barns , Mosa Meat , New Age Meat , Nestlé , Nourish team , Nomad Foods , Novameat
Nutreco , Orbillion Bio , Shiok Meats , Silva Sausage , SuperMeat , Thai Union , Tiv Ta’am Holdings Group , Upside Foods , Wildtype’s
گوشت کشتشده یا پرورشی چیست؟
گوشت کشتشده که به عنوان گوشت پرورشی نیز شناخته میشود، گوشت حیوانی اصیل (شامل غذاهای دریایی و گوشت اعضای بدن حیوانات) است که با کشت مستقیم سلولهای حیوانی تولید میشود.
این روش تولید، نیاز به پرورش حیوانات برای غذا را بینیاز میکند. گوشت پرورشی از همان انواع سلولی ساخته شده است که میتوانند در ساختار یکسان یا مشابه بافتهای حیوانی چیده شوند، بنابراین پروفایلهای حسی و تغذیهای گوشتهای معمولی را تکرار میکنند.
دانشمند هلندی مارک پست اولین همبرگر گوشت کشت شده را در تلویزیون زنده در سال 2013 رونمایی کرد. دو سال بعد، اولین چهار شرکت گوشت کشت شده تاسیس شدند. این صنعت از آن زمان تا اواخر سال 2022 به بیش از 150 شرکت در 6 قاره با حمایت 2.6 میلیارد دلار سرمایه گذاری رسیده است که هدف هر کدام تولید محصولات گوشتی کشت شده است.
همچنین دهها شرکت دیگر برای ایجاد راهحلهای فناورانه در طول زنجیره ارزش تشکیل شدهاند؛دههها دانش انباشته در زمینه کشت سلولی، زیستشناسی سلولهای بنیادی، مهندسی بافت، تخمیر، مهندسی شیمی و فرآیندهای زیستی، مقدم بر حوزه گوشت کشتشده بود.
صدها شرکت و آزمایشگاه دانشگاهی در سراسر جهان در حال انجام تحقیقات در این رشتهها هستند تا الگوی جدیدی برای تولید محصولات گوشتی در مقیاس صنعتی ایجاد کنند.
گوشت پرورشی چگونه تهیه می شود؟
فرآیند تولید با تهیه و ذخیره سلولهای بنیادی از یک حیوان آغاز می شود. سپس این سلولها در بیوراکتورها (که در محاوره به عنوان کولتیواتور شناخته می شوند) در تراکم و حجم بالا رشد میکنند.
مشابه آنچه در داخل بدن حیوانات اتفاق می افتد، سلولها از یک محیط کشت سلولی غنی از اکسیژن تشکیل شده از مواد مغذی اساسی مانند اسیدهای آمینه، گلوکز، ویتامینها و نمکهای معدنی تغذیه میشوند و با فاکتورهای رشد و سایر پروتئینها تکمیل میشوند.
تغییرات در ترکیب محیط، اغلب همراه با نشانههایی از ساختار داربست، سلولهای نابالغ را تحریک میکند تا به ماهیچههای اسکلتی، چربی و بافتهای همبند که گوشت را میسازند تمایز پیدا کنند.
سپس سلولهای تمایز یافته برداشت، آماده شده و به محصولات نهایی بسته بندی میشوند. این فرآیند بسته به نوع گوشتی که در حال کشت است انتظار می رود بین 2 تا 8 هفته طول بکشد. برخی از شرکتها، استراتژی مشابهی را برای تولید شیر و سایر محصولات حیوانی دنبال میکنند.
فواید گوشت پرورشی چیست؟
به دلیل ماهیت فرآیند تولید کارآمدتر، انتظار میرود که گوشت کشت شده دارای مزایای مختلفی نسبت به کشاورزی معمولی حیوانات باشد. ارزیابیهای چرخه زندگی آینده نشان میدهد که گوشت کشتشده بهطور قابلتوجهی از منابع کمتری استفاده میکند و میتواند آلودگی و اتروفیک مربوط به کشاورزی را کاهش دهد.
یک مطالعه نشان داد که اگر گوشت کشت شده با استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر تولید شود، میتواند انتشار گازهای گلخانه ای را تا 92 درصد و استفاده از زمین را تا 90 درصد در مقایسه با گوشت گاو معمولی کاهش دهد.
علاوه بر این، انتظار می رود تولید تجاری به طور کامل بدون آنتی بیوتیک اتفاق بیفتد و احتمالاً به دلیل عدم مواجهه با عوامل بیماریزای رودهای، منجر به بروز کمتر بیماریهای ناشی از غذا میشود.
طی چند دهه آینده، گوشتهای کشت شده و سایر پروتئینهای جایگزین پیشبینی میشود که سهم قابل توجهی از بازار 1.7 تریلیون دلاری صنعت گوشت و غذاهای دریایی معمولی را به خود اختصاص دهند. این تغییر باعث کاهش جنگل زدایی مرتبط با کشاورزی، از بین رفتن تنوع زیستی، مقاومت آنتی بیوتیکی، شیوع بیماریهای مشترک بین انسان و دام و کشتار صنعتی حیوانات میشود.