نقشه‌ی راه نوآفرینی کشاورزی

امتیاز دهید
نقشه نوآفرینی کشاورزی - یک لامپ بر روی چمن

در پروژه کسب و‌کارهای نوپا بخش کشاورزی که توسط دکتر حمیدرضا مختاری اَسکی از سال 97 به عنوان مجری این پروژه و مشاور وزیر در حال اجرا است، نقشه‌ی راهی به عنوان الگو و فرایند نوآفرینی کشاورزی بدست آمده است. در این نقشه راه، پنج عنصر فرهنگ‌سازی، توانمندسازی، نهادسازی، تسهیل‌گری و پایش شناسایی شده‌اند.

به گزارش کافه کشاورز، نقشه‌ی راه توسعه‌ی زیست ـ بوم نوآوری کشور بر پنج پایه به این شرح استوار است که در مقابل هر بند، عنوان واحدهای سازمانی موظف درج شده‌است:

  1. فرهنگسازی

1-1. اشاعه‌ی فرهنگ سازمانی نوآوری باز در وزارت جهاد کشاورزی (معاونت توسعه مدیریت ومنابع انسانی؛ روابط عمومی و امور بین‌الملل)؛

1-2. اشاعه‌ی فرهنگ نوآوری باز در میان بهره‌برداران کشاورزی (سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی)؛

1-3. همکاری با سازمان‌ها و نهادهای متولی نوآوری به منظور هم‌افزایی بیشتر (دبیرخانه‌ی راهبری نقشه‌ی راه نوآفرینی کشاورزی)؛

  1. توانمندسازی

2-1. آموزش  بهره‌برداران کشاورزی، کشاورزان جوان و فرزندان کشاورزان برای راه‌اندازی استارت‌آپ‌های کشاورزی یا مشارکت در راه‌اندازی آنها (سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی)؛

2-2. انجام پژوهش‌های کاربردی برای درک بهتر زیست ـ بوم نوآوری کشاورزی کشور و ارائه‌ی مدل‌های مطلوب برای فائق آمدن بر مشکلات پیش رو  (سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی)؛

2-3. ایجاد سازوکاری برای دریافت نیازهای آموزشی کسب و کارهای نوپا و نخبگان جوان بخش کشاورزی و تدوین برنامه‌های آموزشی برای آنان (سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی)؛

  1. نهادسازی

3-1. کمک به راه‌اندازی و توانمندسازی سازمان‌های مردم نهاد مرتبط با زیست ـ بوم نوآوری بخش کشاورزی (سازمان مرکزی تعاون روستایی)؛

3-2. راه‌اندازی صندوق جسورانه‌ی نوآفرینی (سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی)؛

3-3. راه‌اندازی مراکز نوآوری، آزمایشگاه‌های نوآوری و شبکه‌ی ملی نوآفرینی کشاورزی (سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی)؛

3-4. ایجاد تشکیلات و پست‌های مورد نیاز برای ورود وزارت جهاد کشاورزی به زیست ـ بوم نوآوری باز (معاونت توسعه مدیریت ومنابع انسانی)؛

4-4. تدوین سیاست‌ها و مقررات جدید و مقررات زدایی برای حمایت از توسعه‌ی زیست ـ بوم نوآفرینی کشاورزی کشور (معاونت صنایع غذایی و کسب و کارهای کشاورزی؛ معاونت امور اقتصادی).

  1. تسهیل‌گری

4-1. واگذاری زمین، ساختمان، امکانات زیرساختی و نیروی انسانی متخصص برای راه‌اندازی نهادهای بند سه (سازمان‌های جهاد استان‌ها و شرکت‌های تابعه؛ سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی)؛

4-2. استفاده از ظرفیت‌های نهادهای مالی تحت پوشش و مرتبط با وزارت برای کمک به نهادهای بند سه (بانک کشاورزی و صندوق‌ها)؛

4-3. تدوین مقررات و قراردادهای لازم برای واگذاری‌های مرتبط با بند 4-1 (معاونت توسعه مدیریت ومنابع انسانی)؛

4-4. ایجاد سازوکاری برای در اختیار قراردادن یافته‌های تحقیقاتی و داده‌های موجود برای استارت‌آپ‌های بخش کشاورزی (سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی؛ معاونت امور اقتصادی، مرکز فناوری اطلاعات)؛

4-5.  تامین مالی مراکز نوآوری، شتابدهنده‌ها و استارت ‌آپ‌های کشاورزی از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه و صندوق‌های قرض‌الحسنه نوآفرینی از طریق جلب حمایت خیران (سازمان مرکزی تعاون روستایی؛ سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی)؛

  1. پایش

5-1. ایجاد مرکز پایش زیست ـ بوم نوآفرینی کشاورزی ایران با استفاده از ظرفیت‌های سمن‌ها و بخش خصوصی (سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی).

* کسب و کار نوآفرین، معادل واژه‌ی فرنگی «استارت‌آپ»بوده که در فرهنگستان ادب فارسی مصوب شده است.

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دوست داشتید، بیشتر بخوانید
جدیدترین نوشته‌‌ها
آبسه کبدی گاو

همکاری دانشمندان برای مطالعه علت و ایجاد آبسه کبدی در گاو

سمپاشی خودکار

سمپاشی خودکار با فیلدین

تولید پنبه در ایران

خبرهای کشاورزی شماره 101

چالش‌های صنعت غذا

مروری بر صنایع غذایی ( چالش‌های صنعت غذا)

نگهداری محصولات آبزی

ذخیره‌سازی و نگهداری محصولات آبزی

تولید غذای آبزیان

تولید غذای آبزیان

محبوب‌ترین نوشته‌‌ها
صنایع تبدیلی

صنایع تبدیلی کشاورزی چیست؟ ( + فایل صوتی)

طرز تهیه پودر سنجد در منزل

طرز تهیه پودر سنجد در منزل

پنیر لور

طرز تهیه پنیر لور

حلوا سوهان

حلوا سوهان با آرد جوانه گندم

صنعت کشاورزی آمریکا

صنعت کشاورزی ایالات متحده آمریکا (1)

«روز کشاورز»، کدام روز از سال است می‌خواهیم جشن بگیریم