تاثیر تغییرات آب‌و‌هوایی بر مزارع زیتون یونان

امتیاز دهید
درختان زیتون یونان

بعضی از درختان زیتون یونان چنان قدمت دارند که در برخی موارد سن آن‌ها به دو قرن نیز می‌رسد که حتی با وجود برخورد صاعقه‌ها، درختان همچنان به محصول خود ادامه می‌دهند.

به گزارش دیلی‌صباح، آب و هوا تغییر کرده است و درختان نمی‌توانند با این تغییرات بزرگ کنار بیایند و دیگر فصلی بنام زمستان وجود ندارد.

در اواسط نوامبر، دمای هوا در منطقه هالکیدیکی پلی گیروس، شمال یونان، هنوز به بیش از 15 درجه سانتیگراد (59 درجه فارنهایت) می‌رسد.

«نیکوس آنویکساس» یکی از اعضای سازمان ملی بین حرفه‌ای یونان می‌گوید: «من تغییرات آب و هوایی را چالش اصلی در این فصل می‌دانم، در این زمان، دما باید 10 درجه سانتیگراد باشد، من حتی نمی‌خواهم فکر کنم که اگر چنین سال دیگری در راه باشد، چه اتفاقی خواهد افتاد.»

به گفته‌ی کشاورزان، بارندگی شدید و مختصر است و هوای گرم حدود 6 میلیون درخت در منطقه را تحت تأثیر قرار داده است.

غول های تولید زیتون اتحادیه اروپا، ایتالیا و اسپانیا با مشکلات مشابهی مواجه شده‌اند و قیمت‌ها را بالا برده‌اند.

اسپانیا، بزرگترین تولید کننده روغن زیتون در جهان، در سال 2022 سال بسیار سختی را پشت سر گذاشت و خشکسالی امسال این مشکل را تشدید کرده است.

طبق گفته تولیدکنندگان، در ایتالیا، برداشت زیتون امسال حدود 80 درصد کاهش یافته است.

اتحادیه اروپا تخمین می‌زند که تولید جهانی روغن زیتون در سال‌های 2022 تا 2023 بیش از 26 درصد نسبت به سال قبل کاهش یابد و به کمی بیش از 2.5 میلیون تن برسد و انتظار می‌رود در خود اتحادیه اروپا نیز، تولید 39 درصد کاهش یابد.

پیرکاران زیتون باور دارندکه استراحت درختان در زمستان بسیار مهم است و حدود یک تا دو ماه هوای سرد، باعث می‌شود تا درخت استراحت کند تا بتواند بعدا محصول دهد.

افزایش دو درجه‌ای دما در ماه‌های اکتبر، نوامبر و دسامبر 2022 نسبت به سال قبل توسط آزمایشگاه درختکاری دانشگاه ارسطو تسالونیکی ثبت شده است.

باتوجه به اینکه درختان پس از زمستان‌های سرد میوه می‌دهد جوانه‌های درخت دچار مشکل شده‌اند و در بسیاری از درختان گلدهی و در نتیجه میوه پس از آن وجود ندارد.

به گفته اتاق بازرگانی منطقه، بیش از 20000 تولید کننده محلی 330000 هکتار درخت زیتون در این منطقه کشت می‌کنند که به طور متوسط، سالانه 120000 تا 150000 تن زیتون خوراکی تولید می‌کنند.

بیش از 150 شرکت در زمینه فرآوری و بازاریابی زیتون فعال هستند و بیش از 90 درصد محصولات تولید شده در سراسر جهان به برزیل، چین و استرالیا صادر می‌شود.

با این حال، امسال، کمبود محصول گاهی از 90 درصد فراتر رفته و کارآفرینان بخش را در ناامیدی فرو برده است.

در واحد فرآوری زیتون محلی که مصرف آن در سراسر کشور نیز انجام می‌شود، می‌گویند که تولید حداقل 60 درصد کاهش یافته است.

یک مطالعه تغییرات آب و هوایی برای منطقه هالکیدیکی در ژانویه نشان می‌دهد که پیش‌بینی می‌شود میانگین دمای محلی در سال‌های آینده 1.5 تا 2 درجه سانتی‌گراد افزایش یابد.

همچنین این سازمان هشدار داد که انتظار می رود تنش حرارتی، در نهایت بر کیفیت میوه نیز تاثیر بگذارد.

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دوست داشتید، بیشتر بخوانید
جدیدترین نوشته‌‌ها
سمپاشی خودکار

سمپاشی خودکار با فیلدین

تولید پنبه در ایران

خبرهای کشاورزی شماره 101

چالش‌های صنعت غذا

مروری بر صنایع غذایی ( چالش‌های صنعت غذا)

نگهداری محصولات آبزی

ذخیره‌سازی و نگهداری محصولات آبزی

تولید غذای آبزیان

تولید غذای آبزیان

کشت انار در آمریکا

انار، میوه صحراهای آمریکا

محبوب‌ترین نوشته‌‌ها
صنایع تبدیلی

صنایع تبدیلی کشاورزی چیست؟ ( + فایل صوتی)

طرز تهیه پودر سنجد در منزل

طرز تهیه پودر سنجد در منزل

پنیر لور

طرز تهیه پنیر لور

حلوا سوهان

حلوا سوهان با آرد جوانه گندم

صنعت کشاورزی آمریکا

صنعت کشاورزی ایالات متحده آمریکا (1)

«روز کشاورز»، کدام روز از سال است می‌خواهیم جشن بگیریم