مصرف انبه به صورتهای مختلف توصیه شده است در جنوب کشورمان در استانهای هرمزگان و سیستان و بلوچستان، ترشی انبه طرفداران زیادی دارد در این سیاهه، به طرز تهیه آن میپردازیم:
مواد لازم برای تهیه ترشی انبه
- انبه سفت 4 عدد
- سرکه 3 لیوان
- سیر 5 حبه
- فلفل تند قرمز یا سبز 5 عدد
- تمر هندی 2 قاشق غذا خوری
- آب لیمو 2 قاشق غذاخوری
- تخم گشنیز 1 قاشق غذاخوری
- سیاه دانه 1 قاشق چای خوری
- پودر گلپر 1 قاشق چای خوری
- فلفل سیاه به مقدار دلخواه
- نمک به مقدار دلخواه
طرز تهیه ترشی انبه
ابتدا انبه ها را تمیز بشویید و خشک کنید. سپس هسته انبه ها را بیرون بیاورید. می توانید پوست انبه ها را بگیرید و یا آنها را همانطور با پوست به هر شکل که مایل هستید خرد کنید.
- تخم گشنیز را در هاون بریزید و خوب بکوبید. سپس آن را به همراه آب لیمو، سیاه دانه، پودر گلپر، نمک و فلفل سیاه مخلوط کرده و روی انبه ها بریزید.
- تمر هندی را در مقداری سرکه حل کرده و صاف کنید تا بدون هسته باشد. سپس مابقی سرکه را در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش بیاید.
- حبه های سیر را پوست بگیرید و همراه با تمر هندی، فلفل های تند و انبه های خرد شده به قابلمه سرکه در حال جوش اضافه کنید. اجازه دهید تمام مواد 5 دقیقه در سرکه بجوشند. سپس اجازه دهید تا کاملا خنک شوند.
- مواد ترشی را در ظرف مناسب بریزید و درب آن را محکم ببندید. اجازه دهید ترشی انبه به مدت یک ماه در مکانی خنک بماند تا خوب جا بیوفتد.
درباره فواید مصرف انبه
از فواید انبه، کم کالری بودن آن است. یک فنجان (165 گرم) انبه تازه حاوی کمتر از 100 کالری است و چگالی کالری آن بسیار پایین است، به این معنی که کالری کمی نسبت به حجم غذایی که ارائه میکند، دارد.
در واقع، بیشتر میوهها و سبزیجات تازه تراکم کالری کمی دارند. یک مطالعه نشان داد که مصرف میوههای تازه مانند انبه در ابتدای وعده غذایی میتواند به شما کمک کند که بعداً در وعده غذایی پرخوری نکنید.
با این حال، به خاطر داشته باشید که این ممکن است در مورد انبه خشک صادق نباشد. فقط 1 فنجان (160 گرم) انبه خشک حاوی 510 کالری، 106 گرم شکر و چگالی کالری بالاتر است.
اگرچه انبه خشک هنوز سرشار از مواد مغذی مانند ویتامینها، مواد معدنی و آنتی اکسیدانها است، اما به دلیل چگالی کالری و محتوای قند بالا، بهتر است آن را در حد اعتدال مصرف کنید.
انبه تازه در مقایسه با سایر میوههای تازه، حاوی بیش از 22 گرم در هر فنجان (165 گرم) قند طبیعی نسبتاً بالایی است.
ممکن است فکر کنید که این می تواند برای افرادی که با شرایط متابولیک مانند دیابت زندگی میکنند یا برای کسانی که سعی در محدود کردن مصرف قند خود دارند نگران کننده باشد.
با این حال، هیچ مدرکی نشان نمیدهد که خوردن انبه تازه منجر به دیابت میشود یا برای افراد مبتلا به این بیماری ناسالم است.
در واقع، بسیاری از مطالعات حتی مصرف بیشتر میوههای تازه را با خطر کمتر دیابت به طور کلی مرتبط کردهاند.
با این حال، یک مطالعه نشان داد افرادی که به مدت 12 هفته هر روز 10 گرم انبه خشک شده منجمد را به رژیم غذایی خود اضافه کردند، بهبود قابل توجهی در سطح قند خون داشتند.
مطالعه اخیر دیگری به این نتیجه رسید که مصرف میوهها و سبزیجات سرشار از ویتامین C و کاروتنوئیدها میتواند به جلوگیری از شروع دیابت کمک کند.
انبه در هر دو این مواد مغذی زیاد است، بنابراین ممکن است فواید مشابهی داشته باشد، اگرچه تحقیقات بیشتری لازم است.
با این حال، از آنجایی که انبه سرشار از قندهای طبیعی است، این پتانسیل را دارد که در صورت مصرف بیش از حد در یک زمان، سطح قند خون شما را افزایش دهد.
بنابراین، ممکن است همچنان بهتر باشد که انبه را در حد اعتدال مصرف کنید، به این معنی که یک وعده معمولی حدود 1 فنجان (165 گرم) در هر بار مصرف شود. همچنین ممکن است به ترکیب آن با سایر غذاهای غنی از فیبر و پروتئین کمک کند، زیرا ممکن است به محدود کردن افزایش قند خون کمک کند.