مواد مغذی موجود در انگور ممکن است به محافظت در برابر سرطان، مشکلات چشمی، بیماریهای قلبی عروقی و سایر بیماریها کمک کند.
رسوراترول یک ماده مغذی کلیدی در انگور است که ممکن است فواید سلامتی داشته باشد. انگور منبع خوبی از فیبر، پتاسیم و طیف وسیعی از ویتامینها و سایر مواد معدنی است.
مواد لازم برای تهیه سرکه انگور
انگور رسیده و شیرین حداقل 2 کیلوگرم
نمک به مقدار لازم
آب جوشانده شده و خنک شده به مقدار لازم
سرکه یک دهم مقدار انگورها
طرز تهیه سرکه انگور
در ابتدا انگورهای کاملا رسیده و مرغوب را جدا کنید. میتوانید برای تهیه سرکه سفید از انگورهای سفید (رنگ روشن) و برای تهیه سرکه قرمز از انگورهای قرمز استفاده کنید. سپس انگورها را دانه کرده و بشویید. انگورها را در آبکش بریزید و اجازه دهید کاملا خشک شوند.
دانه های انگور را له کنید و در ظرفی مناسب مانند دبه بریزید. قاشق مربا خوری نمک به آنها اضافه کنید. سپس به اندازه یک دهم مقدار انگورها به آنها سرکه آماده اضافه کنید. درب دبه را به صورت معمولی ببندید. (درب دبه را سفت نکنید)
پس از 15 روز که انگورها نشست کردند و سطح آنها از اندازه قبلی پایینتر رفت، درب دبه را باز کنید و به همان اندازهای که ظرف خالی شده، آب جوشیده و سرد شده را به دبه اضافه کنید و درب آن را به صورت شل ببندید.
سپس دبه را در مکانی تاریک با دمای حدودا 25 درجه سانتی گراد قرار دهید. چنانچه این دما تغییر کند، سرکه عمل نمیآید و خراب میشود. در این دما حشراتی ریز به نام پشه سرکه در دبه ظاهر میشوند که برای عملآوری سرکه الزامی هستند.
عمل آمدن سرکه بین یک ماه تا 40 روز زمان میبرد. در این مدت میبایست سه الی چهار بار انگورها را زیر و رو کرده و هم بزنید تا عمل تخمیر به صورت یکنواخت انجام گیرد.
پس از گذشت 30 روز سرکه را بچشید. اگر طعم سرکه تلخ یا شیرین بود سرکه جا نیافتاده و باید زمان بیشتری بماند تا آماده شود اما اگر طعم سرکه ترش بود جا افتاده است. در این مرحله باید محتویات دبه را از صافی رد کنید و بعد آن را روی حرارت قرار دهید تا نقطه جوش برسد.
پس از جوشاندن سرکه اجازه دهید که خنک شود. سپس در ظرف مناسبی ریخته و در جایی خشک و خنک نگهداری کنید.