گردو یک میان وعده غنی از مواد مغذی عالی است و شما به راحتی میتوانید آنها را چه به صورت مربای گردو و چه خام مصرف کنید.
مواد لازم برای تهیه مربای گردو
- مغز گردو نیم کیلوگرم
- شکر 1 کیلوگرم
- آبلیمو 2 قاشق غذاخوری
- گلاب یک چهارم لیوان
- آب به مقدار لازم
- زعفران دم کرده به مقدار دلخواه
طرز تهیه مربای گردو
- برای تهیه مربای گردو، می بایست مغز گردوها را به مدت دو شبانه روز در آب خیس کنید. پس از گذشت این مدت، پوست نازک روی مغز گردوها به راحتی قابل جدا شدن است و میتوانید آنها را جدا کنید.
- مغز گردوهای پوست گرفته را به همراه مقداری آب در یک قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش بیاید. اجازه دهید مغز گردو به مدت 20 دقیقه در آب بجوشد تا آب سیاه رنگ آن خارج شود. سپس آن را از روی حرارت بردارید و آبکشی کنید.
- مغز گردوها را پس از آبکشی به همراه 4 لیوان آب و شکر در یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا شکر در آب حل شود و شیره مربا کم کم غلیظ شود.
- در انتهای پخت مقداری زعفران دم کرده غلیظ را همراه با آبلیمو و گلاب به مربا اضافه کرده و صبر کنید تا با مغز گردوها کمی جوش بخورد.
- پس از آنکه مربا به غلظت مورد نظر رسید، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید مربا در دمای اتاق خنک شود. سپس آن را در ظرف مناسب و دربسته ریخته و در یخچال نگهداری کنید.
گیاه گردو از منطقه مدیترانه و آسیای مرکزی منشا گرفته است و برای هزاران سال بخشی از رژیم غذایی انسان بودهاند. این آجیل سرشار از چربیهای امگا 3 است و حاوی مقادیر بیشتری آنتیاکسیدان نسبت به سایر مواد غذایی است.
گردو اگرچه کالری نسبتاً بالایی دارد اما سرشار از ویتامینهای ضروری، مواد معدنی، فیبر، چربیها و ترکیبات گیاهی است که ممکن است با افزایش سن به عملکرد خوب بدن کمک کند.
یک رژیم غذایی سالم که شامل گردو است ممکن است به حفظ عملکرد فیزیکی مانند راه رفتن و تواناییهای مراقبت از خود با افزایش سن کمک کند.
گردو از نظر فنی اصلاً یک آجیل نیست؛ گردو یک غذای عالی برای دوران بارداری است؛ گردو میتواند به شما کمک کند به خواب بروید؛ گردو برای مغز شما مفید است؛ گردو یک غذای عالی برای بیماران دیابتی است.