شرکت کشت و صنعت نیشکر هفتتپه، کار خود را از سال 1345 شروع کرده و با تولید نیشکر و صنایع فرآوری مرتبط با این محصول فعالیت میکرد تا اینکه در تاریخ 30 مرداد سال جاری، مالکیت این شرکت به دولت واگذار شد.
در تاریخ 18/07/1400 نیز، مدیریت این شرکت به شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی سپرده شد که در این راستا، پرداخت تسهیلات به این شرکت جهت ادارهی امور و پرداخت حقوق نیروی کاری خود از مصوبات جلسهای بود که در تاریخ فوق، با حضور دادستان کل کشور، وزیر اقتصاد و دارایی، وزیر صنعت و تجارت، وزیر جهادکشاورزی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دادگستری، معاون حقوقی رئیس جمهور، استاندار خوزستان و رئیس سازمان حصوصی سازی و مدیرعامل بانکهای ذیربط برگزار شده بود.
شرکت کشت و و صنعت هفت تپه، شکر سفید، ملاس، باگاس و شکر قهوهای تولید میکند، ملاس، علاوه بر استفاده در خوراک دام، به عنوان یک ماده صنعتی ارزشمند مورد توجه است و از باگاس نیز، برای تولید نئوپان، الکلسازی، تخته نیمهفشرده، کاغذ، تولید اسید سیتریک و فرآوری خوراک دام استفاده میشود.
در حال حاضر، عملیات کشت نیشکر به منظور احیای زمینهای هفت هزار هکتاری کشاورزی این شرکت در دست انجام است، این شرکت در دست تعمیر و بازسازی است و نیشکر برداشتی این کشت و صنعت برای فرآوری به کشت و صنعت امام (ره) و دهخدا فرستاده میشود.
فرایند تولید شکر
تولید شکر شامل دو عملیات متمایز پردازش نیشکر یا چغندرقند به شکر خام و پردازش شکر خام به شکر تصفیه شده است.
عصارههای قند نیشکر و چغندر حاوی ساکارز و مقادیر نامطلوب پلی ساکارید، لیگنین، پروتئین، نشاسته، صمغ، موم و سایر ناخالصیهای کلوئیدی هستند که به رنگ و/یا طعم محصول کریستالی کمک میکنند و بازده محصول را کاهش میدهند.
بنابراین، آب خام در معرض حرارت، افزودن آهک و شفافسازی برای حذف پروتئینها و مواد کلوئیدی قرار میگیرد.
تصفیه شکر یک فرآیند بسیار انرژی بر است. از این رو، فناوری غشاء بسیار جذاب است. با این حال، به دلیل فشار اسمزی بالا و ویسکوزیته بالا، نقش کاربرد غشا محدود به جریانهای رقیق برای شفافسازی و خالصسازی در مرحله استخراج آبمیوه است.
UF و MF را میتوان برای از بین بردن این ناخالصیهای کلوئیدی و ماکرومولکولی با افزودن کم یا بدون افزودن آهک، دیاکسیدکربن یا سولفیت قبل از تبخیر و کریستال شدن آب شفاف استفاده کرد.