رب گوجه فرنگی یک فراورده از گوجه فرنگی است که طعم گوجهای شدید را به انواع غذاها بدون افزودن رطوبت اضافی میدهد. رب گوجهفرنگی از گوجهفرنگی کاملی تهیه میشود که پخته میشود، صاف میشود تا دانهها و پوست آن جدا شود، سپس دوباره پخته میشود تا رطوبت آن تبخیر شود.
رب گوجهفرنگی میتواند خالص باشد، بدون هیچ مادهای غیر از گوجهفرنگی، یا ممکن است حاوی مقادیر کمی نمک، شکر، گیاهان و ادویهجات و گاهی اسید سیتریک به عنوان نگهدارنده باشد.
مواد لازم برای تهیه رب گوجهفرنگی
گوجهفرنگی به مقدار دلخواه
نمک به مقدار لازم
روغن مایع یا روغن زیتون به مقدار لازم
طرز تهیه رب گوجهفرنگی
ابتدا گوجهفرنگیها را تمیز بشویید و اجازه دهید کاملا خشک شوند.
گوجه را به کمک دستگاه غذاساز یا چرخ گوشت به صورت پوره درآورید. سپس پوره گوجه را در یک صافی پارچهای بریزید و خوب فشار دهید تا تخم و پوست گوجهها جدا شود.
گوجههای صاف شده را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد و غلیظ شود. در حین جوشاندن گوجهها، آنها را مرتب هم بزنید تا گوجهها ته نگیرد و نسوزد.
صبر کنید تا تمام آب گوجه تبخیر شده و رب غلیظ و سفت شود. اگر آب گوجهفرنگی کاملا تبخیر نشود، موجب کپکزدن رب گوجهفرنگی میشود. در انتهای پخت و زمانی که رب گوجهفرنگی کاملا غلیظ شد، مناسب با ذائقه خود مقداری نمک به آن بیفزایید و خوب مخلوط کنید. سپس حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید تا رب گوجهفرنگی کاملا خنک شود.
پس از خنک شدن رب گوجهفرنگی آن را در شیشهای کاملا تمیز و خشک بریزید به نحوی که به اندازه یک بند انگشت از آن خالی باشد. سپس روی آن را با روغن مایع یا روغن زیتون بریزید تا سطح رب گوجه کاملا با روغن پوشیده شود. این کار کمک میکند تا رب گوجهفرنگی کپک نزد. سپس درب شیشه را محکم ببندید و در یخچال نگهداری کنید.