گوجه فرنگی محصول کشاورزی است که تقریبا در همهی فصول وجود دارد، در قدیم برای استفاده از این محصول، آن را خشک می کردند و یا ترشی میانداختند و در زمستان از آن بهره میبردند.
در حال حاضر، در جنوب کشور، این محصول کشت میشود و در زمستان، گوجه فرنگی مهمان یخچال خانهها است. روش دیگری که میتوان جدای از غذا از گوجه فرنگی بهره جست، درست کردن ترشی آن است که در ادامه به طرز تهیه آن میپردازیم.
مواد لازم برای تهیه ترشی گوجه فرنگی
- گوجه فرنگی 4 کیلوگرم
- گل کلم 1 عدد کوچک
- هویج 250 گرم
- سیر یک بوته
- کرفس 4 شاخه
- سرکه یک لیوان
- نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه ترشی گوجه فرنگی
- تمام سبزیجات را تمیز بشویید و اجازه دهید کاملا خشک شوند. سپس تمام آنها را به جز گوجه فرنگی، به صورت ریز خرد کنید.
- یک قابلمه بزرگ را از آب پر کرده و روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش بیاید.
- به کمک یک چاقو انتهای گوجه ها را به صورت یک ضربدر برش بزنید و در آب جوش بیندازید. اجازه دهید گوجه ها بین 3 الی 4 دقیقه در آب بجوشند.
- یک ظرف آب و یخ آماده کنید و پس از آنکه گوجه ها را از آب جوش خارج کردید، بلافاصله به مدت 10 ثانیه در ظرف آب و یخ قرار دهید. با این روش می توانید به راحتی پوست گوجه فرنگی ها را جدا کنید.
- گوجه فرنگی های پوست کنده شده را در مخلوط کن بریزید و یا رنده کنید. سپس آنها را از یک صافی رد کنید.
- سبزیجات خرد شده را به همراه آب گوجه فرنگی که صاف کردید در ظرف مناسبی بریزید. سرکه و نمک و فلفل را به مواد ترشی اضافه کنید. سپس درب ظرف را محکم ببندید و آن را کمی تکان دهید تا تمام مواد به خوبی با یکدیگر مخلوط شوند.
- ظرف ترشی را به مدت یک هفته در مکانی نسبتا خنک قرار دهید تا ترشی آماده شود.