در این مطلب به طرز تهیه مربا و سرکه خرمالو می پردازیم، خرمالو میوه ای هست که در زمستان در بیشتر اوقات بدون فرآوری مصرف میشود و خواص زیادی را داراست، در ادامه فرآوری این میوه بصورت تصویری آورده شده است:
سرکه خرمالو
مواد لازم برای تهیه سرکه خرمالو
- خرمالو به مقدار دلخواه
- آب جوشانده شده و خنک شده به مقدار لازم
طرز تهیه سرکه خرمالو
- برای تهیه سرکه ابتدا خرمالوهای رسیده را کاملا تمیز بشویید و اجازه دهید تا خشک شوند
- پس از خشک شدن، آنها را در ظرف مناسبی مانند شیشه بزرگ یا دبه بریزید. سپس به اندازه یک سوم از ظرف را با آب جوشانده که سرد شده است، پر کنید. درب ظرف را ببندید (محکم نبندید) و آن را به مدت 15 روز در جای خشک و تاریک با دمای اتاق (25 الی 29 درجه سانتی گراد) قرار دهید.
- پس از گذشت 15 روز، ظرف را به خوبی تکان دهید تا تخمیر به طور یکنواخت انجام شود. اجازه دهید ظرف سرکه به مدت 45 روز دیگر در همان مکان باقی بماند تا سرکه خرمالو آماده شود.
چگونه سرکه خرمالو را صاف کنیم؟
برای صاف کردن سرکهی خرمالو، باید بگذارید مواد تهنشین شوند و سرکهی صاف شده را در ظرف دیگر بریزید و سپس مواد تهنشینشده را دوباره از پارچهای مانند تنظیف عبور داده تا ناخالصیها جدا شوند.
مربای خرمالو
مواد لازم برای تهیه مربای خرمالو
- خرمالو رسیده 6 الی 8 عدد
- شکر 1 لیوان
- آبلیمو 2 قاشق غذاخوری
- آب 2 قاشق غذاخوری
- نشاسته ذرت 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه مربای خرمالو
- ابتدا میوه ها را تمیز بشویید و خشک کنید. سپس پوست آنها را بگیرید.
- گوشت آن ها را به کمک دستگاه میکسر یا چنگال کاملا له و پوره کنید.
- پوره را به همراه شکر در یک ظرف مناسب ریخته و روی حرارت قرار دهید. مواد را خوب مخلوط کنید تا شکر در پوره خرمالو کاملا حل شود.
- 2 قاشق غذاخوری نشاسته ذرت را با 2 قاشق غذاخوری آب مخلوط کرده و خوب هم بزنید تا یکدست شوند.
- نشاسته ذرت و آبلیمو را به مخلوط خرمالوها اضافه کنید و اجازه دهید به مدت 15 دقیقه دیگر روی حرارت با یکدیگر پخته شوند تا مربا جاافتاده و غلیظ شود. سپس آن را از روی حرارت بردارید. (مقدار غلظت مربا را می توانید با بیشتر کردن مقدار نشاسته ذرت افزاایش دهید.)
- پس از سرد شدن مربا در دمای اتاق، آن را به ظرف مناسب منتقل کرده و در یخچال نگهداری کنید.