طرز تهیه انواع سس‌ و چاشنی‌ های غذا – قسمت اول

امتیاز دهید
سس و چاشنی

در این مطلب، در مورد روش های تهیه و تدارک انواع سس و چاشنی های غذایی به نوشتار در آمده است که امیدواریم مورد استفاده قرار گیرد.

سس و چاشنی انبه

چاشنی انبه در داخل ظرف

مواد لازم برای تهیه سس انبه
  • انبه رسیده 1 عدد
  • زعفران به مقدار لازم
  • نشاسته یک قاشق غذا خوری
  • شکر 2 قاشق غذاخوری
  • سرکه سفید 3 قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه سس انبه
  • ابتدا انبه را خوب بشویید سپس به کمک چاقو آن را از وسط به نیم تقسیم کنید. سپس هسته انبه را خارج کرده و با کمک قاشق، گوشت انبه را از پوست آن جدا کنید.
  • مقداری زعفران را به صورت غلیظ دم کنید.
  • انبه را همراه با 2 قاشق غذا خوری زعفران دم کرده غلیظ، سرکه، شکر و به مقدار دلخواه نمک و فلفل در داخل مخلوط‌کن بریزید. نیازی به مخلوط کردن زیاد نیست زیرا سس رقیق می‌شود.
  • نشاسته را در آب سرد حل کنید، سپس آن را در ظرف مناسبی ریخته و روی شعله ملایم قرار دهید. سس انبه را کم کم به نشاسته اضافه کنید و آن‌ها را برای چند دقیقه با یکدیگر تفت دهید.
  • شعله را خاموش کنید و اجازه دهید سس سرد شود، سپس آن را در ظرف تمیزی ریخته و در یخچال نگهداری کنید.
  • در صورت تمایل می­ توانید مقداری پودر زنجبیل هم به مواد اولیه سس اضافه کنید.

سس و چاشنی باربیکیو

سس باربیکیو در داخل کاسه

مواد لازم برای تهیه سس باربیکیو
  • رب گوج‌فرنگی 1 لیوان
  • لیمو‌ترش تازه 2 عدد
  • سرکه سفید یک سوم لیوان
  • شکر 1 قاشق چای خوری
  • زنجبیل 1 قاشق چای خوری
  • پودر زیره نصف قاشق چای خوری
  • تخم گشنیز 1 قاشق چای خوری
  • فلفل سیاه 1 قاشق چای خوری
  • فلفل قرمز 1 قاشق چای خوری
  • نمک 1 قاشق چای خوری
طرز تهیه سس باربیکیو
  • تخم گشنیز را در هاون بریزید و خوب بسابید تا تبدیل به پودر شود.
  • لیموها را بشویید و خشک کنید، سپس آن‌ها را از وسط قاچ کرده و آب بگیرید. آب‌لیموی ترش را همراه با مواد دیگر در یک ظرف مناسب مانند شیرجوش یا قابلمه کوچکی بریزید و خوب هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. سپس آن را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید تا سس به جوش بیاید و غلیظ شود.
  • سس باربیکیو هم به صورت گرم و هم به صورت سرد قابل مصرف است. در صورت تمایل آن را در یک شیشه ریخته و درب آن را محکم ببندید و در یخچال نگهداری کنید.

سس پستو

مواد لازم برای تهیه سس پستو
  • ریحان 500 گرم
  • پنیر پارمزان 150 گرم
  • مغز گردو 100 گرم
  • سیر تازه 4 حبه
  • روغن زیتون 1 فنجان
  • لیمو ترش 2 عدد (یا آبلیمو 3 قاشق غذا خوری)
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
  • آب 3 قاشق غذاخوری
طرز تهیه سس پستو
  • ابتدا برگ‌های ریحان را از ساقه جدا کنید. سپس آنها را شسته و در آبکش بریزید تا خشک شود.
  • مغز گردوها را کمی با دست خرد کنید. می‌توانید به جای مغز گردو از مغزهای دیگری مانند پسته، بادام هندی یا بادام زمینی نیز استفاده کنید. اگر تمایل به استفاده از مغز بادام زمینی یا هندی دارید، پیش از خرد کردن آنها را کمی در تابه تفت دهید تا در نهایت سس شما طعم دلپذیرتری داشته باشد.
  • برگ‌های ریحان را همراه با پنیر پارمزان، روغن زیتون، مغز گردو، حبه­ های سیر، آب لیمو ترش، آب، نمک و فلفل سیاه در مخلوط‌کن ریخته و کاملا مخلوط کنید تا تمام مواد به خوبی با یکدیگر ترکیب شده و سس پستو یکدست شود.
  • برای رقیق­ تر کردن سس پستو می توانید مقدار روغن زیتون یا آب را مطابق با ذائقه­ تان افزایش دهید.

سس و چاشنی پنیر

سس پنیر بر روی سبزیجات

مواد لازم برای تهیه سس پنیر
  • پنیر چدار رنده شده 2 لیوان
  • شیر پرچرب 2 لیوان
  • کره 60 گرم
  • آرد سفید 2 قاشق غذا خوری
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
  • پودر آویشن یا رزماری به مقدار دلخواه
طرز تهیه سس پنیر
  • برای تهیه سس پنیر ابتدا قابلمه ­ای کوچک را روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود سپس 60 گرم کره را در آن بریزید تا به آرامی ذوب شود.
  • پس از آب شدن کره، 2 قاشق غذا خوری آرد سفید را روی کره الک کنید و مرتب هم بزنید تا آرد با کره خوب مخلوط شده و خمیری شکل شود.
  • شیر را پیش از مصرف از یخچال خارج کرده تا به دمای محیط برسد. سپس آن را کم کم به آرد و کره اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا آرد و کره در شیر گلوله گلوله نشود. هم زدن را به مدت 5 دقیقه ادامه دهید تا سس غلیظ و یکدستی حاصل شود.
  • 2 لیوان پنیر چدار رنده شده را به سس سفید اضافه کرده و کاملا هم بزنید تا پنیر کاملا در سس ذوب شود.
  • نمک، فلفل سیاه و پودر آویشن یا رزماری را مناسب با ذائقه ­تان به سس پنیر اضافه کرده و مخلوط نمایید. سس پنیر شما آماده است آن را به صورت گرم سرو نمایید.
  • اضافه کردن سبزیجات معطر مانند پودر آویشن یا رزماری کاملا اختیاری است اما طعم سس پنیر را دلپذیرتر می‌کند.

طرز تهیه انواع سس‌ها و چاشنی‌های غذا – قسمت دوم

غذاهای تخمیر شده سنتی کره

سماق در آشپزخانه‌ی خاورمیانه

ناگت مرغ/ دستورالعمل طلایی برای داشتن یک وعده غذایی سالم

لواشک سازی

انواع پنیر در دنیا

نحوه خشک کردن گیاهان دارویی

انواع روش خشک کردن سبزیجات

طرز تهیه چیپس میوه

انواع مربا

انواع ترشی

انواع دمنوش

درباره کیمچی چه می‌دانید؟

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دوست داشتید، بیشتر بخوانید
جدیدترین نوشته‌‌ها
تولید پنبه در ایران

خبرهای کشاورزی شماره 101

چالش‌های صنعت غذا

مروری بر صنایع غذایی ( چالش‌های صنعت غذا)

نگهداری محصولات آبزی

ذخیره‌سازی و نگهداری محصولات آبزی

تولید غذای آبزیان

تولید غذای آبزیان

کشت انار در آمریکا

انار، میوه صحراهای آمریکا

خبرهای کشاورزی شماره 100

خبرهای کشاورزی شماره 100

محبوب‌ترین نوشته‌‌ها
صنایع تبدیلی

صنایع تبدیلی کشاورزی چیست؟ ( + فایل صوتی)

طرز تهیه پودر سنجد در منزل

طرز تهیه پودر سنجد در منزل

پنیر لور

طرز تهیه پنیر لور

حلوا سوهان

حلوا سوهان با آرد جوانه گندم

صنعت کشاورزی آمریکا

صنعت کشاورزی ایالات متحده آمریکا (1)

«روز کشاورز»، کدام روز از سال است می‌خواهیم جشن بگیریم