در این مطلب، روش تهیه دو نوع سوسیس خانگی با عنوان سوسیس گوشت گوساله و سوسیس دودی با سویا مورد توجه قرار گرفته است امید است مورد استفاده قرار گیرد:
سوسیس گوشت گوساله
مواد لازم برای تهیه سوسیس خانگی گوشت گوساله
- گوشت ران یا سردست گوساله نیم کیلوگرم
- رزماری آسیاب شده 1 قاشق غذاخوری
- سرکه قرمز 2 قاشق غذاخوری
- سیر 4 حبه
- ادویه جات سوسیس خانگی (نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پاپریکا، پودر پیاز، پودر تخم گشنیز، پودر زنجبیل، آویشن، پودر میخک، پودر هل، پودر جوز هندی و پودر دارچین) به مقدار دلخواه
- کاور مخصوص سوسیس
طرز تهیه سوسیس خانگی گوشت گوساله
- ابتدا سیرها را پوست بگیرید و سپس آن را به همراه گوشت گوساله 3 بار چرخ کنید.
- ادویههای سوسیس خانگی را به مقدار دلخواه به گوشت چرخ کرده اضافه کرده و گوشت را به خوبی با دست ورز دهید.
- در این مرحله میبایست قیف مخصوص سوسیسزنی را به دستگاه چرخ گوشت گوشت خود متصل کنید و کاور مخصوص سوسیس را روی آن بکشید. سپس کاور سوسیس را به کمک دست هواگیری کرده و سر آن را گره بزنید یا به کمک نخ، محکم ببندید.
- مخلوط گوشت چرخ کرده را مجددا درون چرخ گوشت بریزید و آن را روشن کنید تا مواد درون کاور سوسیس ریخته شود. زمانی که سوسیس به اندازه دلخواه رسید کاور را مجددا گره بزنید. اگر دستگاه سوسیس زنی در دسترستان نیست می توانید مخلوط گوشت چرخ کرده را در قیف ماسوره بریزید و آن را داخل کاور مخصوص سوسیس تزریق کنید. سپس دو سر کاور سوسیس را گره بزنید یا با نخ محکم ببندید. کاور پر شده را از قسمت طول به بخشهای مساوی تقسیم کرده و کمی بپیچانید سپس به کمک نخ دور آنها را محکم گره بزنید تا کاور سوسیس به اندازههای مساوی تقسیم شود.
- زمانی که تمام سوسیس ها آماده شدند، آنها را به مدت یک ساعت در بخارپز قرار دهید تا بپزد. اگر بخارپز ندارید میتوانید سوسیسها را در سبدی فلزی قرار دهید و آن را روی قابلمهی آب در حال جوش بگذارید. سپس در پوش ظرف را گذاشته تا سوسیسها بپزد.
- پس از پختن سوسیسها اجازه دهید تا خنک شوند سپس آنها را به مدت 3 ساعت در فریز قرار دهید.
- بعد از این مدت، سوسیسها را در یخچال قرار داده و اجازه دهید به مدت 24 ساعت بماند تا آماده مصرف شود.
- سوسیس خانگی گوشت را می توانید با روش دلخواه خود (سرخ کرده، کبابی یا در فر) طبخ نموده و نوش جان کنید.
سوسیس دودی با سویا
مواد لازم برای تهیه سوسیس دودی با سویا
- گوشت قرمز یا گوشت مرغ 500 گرم
- سویا 100 گرم
- آرد سفید 2 قاشق غذاخوری
- پودر نشاسته ذرت 3 قاشق غذاخوری
- پودر آب پنیر یا شیر خشک 2 قاشق غذاخوری
- سیر 3 حبه
- تخم مرغ 1 عدد
- آب یخ سه چهارم لیوان
- روغن مایع یک سوم لیوان
- ادویه جات سوسیس خانگی (نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پاپریکا، پودر پیاز، پودر تخم گشنیز، پودر زنجبیل، آویشن، پودر میخک، پودر هل، پودر جوز هندی و پودر دارچین) به مقدار دلخواه
- اسانس دود، 2 قطره
- کاور سوسیس
طرز تهیه سوسیس دودی با سویا
- ابتدا سویا را به مدت نیم ساعت در آب خیس کنید.
- گوشت مورد نظر را به قطعات کوچک تقسیم کنید. سپس آن را بشویید و در آبکش بریزید تا آب اضافی آن خارج شود.
- سیرها را پوست بگیرید. سپس آنها را به همراه سویا و گوشت در چرخ گوشت بریزید و دو بار با یکدیگر چرخ کنید. گوشت و سویای چرخ شده را در ظرفی ریخته و به مدت 4 ساعت در یخچال قرار دهید.
- پس از گذشت زمان لازم، مخلوط گوشت و سویا را در مخلوطکن ریخته سپس یک عدد تخم مرغ و سایر مواد و ادویه جات را نیز اضافه کرده و کاملا مخلوط کنید.
- اکنون نصف مقدار آب یخ را اضافه کرده و مواد را به مدت 2 دقیقه دیگر مخلوط کنید. اگر مایه به دست آمده سفت بود، مابقی آب یخ را نیز اضافه کرده و مخلوط کنید.
- مایه تهیه شده را در قیف ماسوره بریزید و آن را داخل کاور مخصوص سوسیس تزریق کنید. سپس دو سر کاور را گره بزنید یا با نخ محکم ببندید. کاور پر شده را از قسمت طول به بخشهای مساوی تقسیم کرده و کمی بپیچانید، سپس به کمک نخ دور آنها را محکم گره بزنید تا کاور سوسیس به اندازههای مساوی تقسیم شود.
- زمانی که تمام سوسیسها آماده شدند، آنها را به مدت 40 دقیقه در قابلمه آب جوش قرار دهید تا به آرامی پخته شوند. سپس بلافاصله در مخلوط آب و یخ قرار دهید.
- سوسیسها را به مدت 24 ساعت در یخچال قرار دهید تا آماده طبخ شوند.
طرز تهیه انواع سسها و چاشنیهای غذا – قسمت اول
طرز تهیه انواع سسها و چاشنیهای غذا – قسمت دوم