طرز تهیه انواع سس‌ و چاشنی‌های غذا – قسمت دوم

امتیاز دهید
انواع سس

در این مطلب، قسمت دوم در مورد روش های تهیه و تدارک انواع سس و چاشنی های غذایی به نوشتار در آمده است که امیدواریم مورد استفاده قرار گیرد.

سس تارتار

تارتار در داخل ظرف

مواد لازم برای تهیه سس تارتار
  • مایونز یک پیمانه
  • خیارشور 100 گرم
  • سس گوجه‌فرنگی 1 قاشق غذا‌خوری
  • جعفری یا شوید یا پیازچه 50 گرم
  • آبلیمو 1 قاشق چای خوری
  • شکر 1 قاشق چای خوری
  • پیاز 1 عدد کوچک
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
طرز تهیه ادویه سس تارتار
  • ابتدا ساقه‌ های جعفری­ را پاک کرده و بشویید. پس از خشک شدن به اندازه یک قاشق غذاخوری از آن را به صورت ریز خرد کنید.
  • سروته خیارشورها را بزنید و به اندازه یک پیمانه از آن‌ها را به صورت نگینی ریز خرد کنید.
  • یک پیاز کوچک را بشویید و پوست بکنید. سپس آن را به صورت نگینی ریز خرد کنید.
  •  مایونز را به همراه 1 قاشق چای‌‌خوری آب لیمو، 1 قاشق غذا‌خوری جعفری خرد شده، 1 قاشق چای‌‌خوری شکر، 2 قاشق غذا‌خوری پیاز خرد شده، 1 قاشق غذا‌خوری سس گوجه‌فرنگی و نمک و فلفل سیاه در ظرفی مناسب با یکدیگر مخلوط نمایید.
  • آب اضافی خیارشورهای خرد شده را بگیرید و آن‌ها را به سایر مواد اضافه کنید. سس تارتار را در داخل یخچال قرار دهید تا سرد شده و تمام مزه­‌ها به خورد یکدیگر برود.

سس چیلی تایلندی (سس تای)

 سس چیلی تند در داخل ظرف

مواد لازم برای تهیه سس تای
  • شکر نصف لیوان
  • پودر چیلی یا پودر فلفل قرمز ۱ قاشق چای‌‌خوری
  • سیر رنده شده یا ریز خرد شده ۳ قاشق غذا‌خوری
  • سویا سس ۱ قاشق غذا‌خوری
  • نمک یک پنجم قاشق چای خوری
  • سرکه برنج یا سرکه سیب نصف لیوان
  • آب ۱ لیوان
  • پوره فلفل قرمز ۳ قاشق غذا‌خوری
  • آرد یا نشاسته ذرت ۱ قاشق غذا‌خوری
طرز تهیه سس تای
  • برای تهیه تای، در ابتدا شکر را به همراه پودر فلفل قرمز یا پودر چیلی، سیر رنده شده، سویا سس، نمک، سرکه و آب را در یک ظرف مناسب مانند قابلمه بریزید و خوب هم بزنید تا تمام مواد مخلوط شوند. سپس آن را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید تا مواد گرم شوند. آن ها را مرتب هم بزنید تا شکر به طور کامل حل شود.
  • پس از حل شدن شکر، پوره فلفل قرمز را به مواد اضافه کرده و اجازه دهید با سایر مواد سس ۲ الی ۳ دقیقه بجوشد.
  • آرد ذرت را به همراه یک لیوان آب داخل یک کاسه بریزید و خوب هم بزنید تا مخلوط شوند و آرد حالت گلوله‌ای نداشته باشد. پس از حل شدن آرد ذرت در آب، آن را به بقیه مواد اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا به جوش بیاید و مواد ته نگیرد.
  • پس از آن که جوشید، حرارت را کم کنید و اجازه دهید به مدت 3 دقیقه بجوشد تا به غلظت کافی برسد. در این مرحله شفاف و براق می‌شود و می‌توانید شعله را خاموش کنید.
  • اجازه دهید تای خنک شود، سپس آن را داخل شیشه بریزید و درب آن را ببندید و در یخچال نگهداری کنید.

سس جعفری

 سس جعفری در داخل ظرف سس

مواد لازم برای تهیه سس جعفری
  • جعفری 100 گرم
  • آرد سفید 4 قاشق غذا‌خوری
  • شیر 2 لیوان
  • کره 50 گرم
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
طرز تهیه ادویه سس جعفری
  • ابتدا ساقه­‌های جعفری را پاک کنید. سپس آن‌ها را خوب بشویید و در آبکش بریزید تا آب اضافی آن‌ها خارج شده و سبزی خشک شود. سپس جعفری‌ها را به صورت کاملا ریز خرد یا ساطوری کنید.
  • قابلمه مناسبی را روی حرارت قرار دهید تا گرم شود. 50 گرم کره را داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید تا کره ذوب شود. سپس 4 قاشق غذا‌خوری آرد سفید را الک کرده و کم کم به کره اضافه کنید. کره و آرد را مرتبا هم بزنید تا آرد کمی تفت بخورد و طلایی رنگ شود.
  • شیر را پیش از مصرف بیرون از یخچال بگذارید تا به دمای محیط برسد. سپس آن را کم کم به مخلوط آرد و کره اضافه کنید و با یک همزن دستی به خوبی هم بزنید تا سس غلیظ و یکدستی درست شود.
  • نمک و فلفل سیاه را متناسب با ذائقه خود به سس اضافه کنید و شعله را خاموش کنید. سپس جعفری‌های خرد شده را به سس اضافه کرده و هم بزنید. سس جعفری آماده سرو است. این سس خوش عطر را می‌توانید در کنار انواع خوراک‌های گوشتی سرو نمایید. در صورت تمایل می‌توانید 50 گرم پنیر پارمزان رنده شده نیز همزمان با جعفری به سس اضافه کنید تا طعم آن  دلپذیرتر شود.

سس خردل

خردل در داخل ظرف غذا

مواد لازم برای تهیه سس خردل
  • دانه خردل سه چهارم پیمانه
  • آب یک پیمانه و نیم
  • سرکه سفید یک چهارم پیمانه
  • نمک به مقدار دلخواه
  • فلفل سیاه به مقدار دلخواه
  • پودر زردچوبه یک چهارم قاشق چای‌خوری
  • پودر پاپریکا یک چهارم قاشق چای‌خوری
  • پودر سیر یک چهارم قاشق چای‌خوری
  • پودر پیاز یک چهارم قاشق چای‌خوری
  • دارچین یک چهارم قاشق چای‌خوری
  • عسل یک قاشق غذا‌خوری
طرز تهیه سس خردل
  • برای تهیه آن، ابتدا دانه­ های خردل را به کمک دستگاه آسیاب، به صورت کاملا پودر شده درآورید تا نرم و یکدست شود. (دانه خردل تازه آسیاب شده عطر و طعم بهتری دارد اما می‌توانید از پودر آماده خردل نیز استفاده کنید)
  • پس از آن که دانه­‌های خردل را آسیاب کردید، پودر خردل را داخل ظرفی مناسب بریزید. سپس سایر ادویه‌ها از جمله نمک، فلفل سیاه، پودر زردچوبه، پودر پاپریکا، پودر سیر، پودر پیاز و دارچین را به آن اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کرده تا کاملا یکدست شوند.
  • آب و مخلوط ادویه‌ها را در یک قابلمه مناسب بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و آن را کاملا هم بزنید تا ادویه­‌ها با آب ترکیب شوند. اجازه دهید آب و ادویه در حدود 45 دقیقه روی حرارت کم باشد.
  • پس از آن که مخلوط آب و ادویه شروع به جوشیدن کرد، سرکه را به آنها اضافه کرده و اجازه دهید تا ۵ الی ۱۰ دقیقه دیگر نیز با هم بجوشد. ترکیب را مرتب هم بزنید تا ادویه‌ها ته نگیرند.
  • سس آماده شده را در ظرف‌های شیشه ­ای تمیز بریزید و پس از خنک شدن در یخچال قرار دهید. پس از 3 الی 4 روز سس خردل آماده مصرف است.
  • اگر طعم تندی سس خردل را دوست ندارید می‌توانید از میزان کمتری فلفل سیاه و مقدار بیشتری عسل استفاده نمایید.

سس سیر

مواد لازم برای تهیه سس سیر

سس سیر در داخل جاسسی با تزئئین زیبا

  • سیر تازه نصف لیوان
  • روغن آفتابگردان 3 الی 4 لیوان
  • آب لیمو ترش نصف لیوان
  • آب یخ نصف لیوان
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
طرز تهیه ادویه سس سیر
  • برای تهیه، 4 لیوان روغن آفتابگردان را در ظرف مناسبی ریخته و در فریزر قرار دهید تا کاملا سرد شود اما پیش از آنکه روغن یخ بزند آن را از فریزر خارج کنید.
  • در فاصله زمانی که روغن در حال سرد شدن است، سیرهای تازه را پوست بکنید و سر و ته آن ها را بزنید. در داخل بعضی از سیرهای تازه جوانه سبز رنگی وجود دارد. سیرها را از وسط نصف کنید و اگر دارای جوانه سبز بود آن ها را به کمک یک چاقو بیرون بیاورید.
  • آب لیمو ترش را صاف کنید تا پالپ نداشته باشد. سپس سیرها را به همراه یک چهارم لیوان آب لیمو ترش، یک چهارم لیوان آب یخ و مقداری نمک و فلفل سیاه در داخل دستگاه میکسر  بریزید.
  • مواد داخل میکسر خوب مخلوط کنید تا بافت یکدستی حاصل شود.
  • روغن آفتابگردان را از فریزر بیرون آورده و دستگاه میکسر را روشن کنید.
  • روغن را کم کم و در چند مرحله به سایر مواد اضافه کنید. پس از هر مرحله که روغن را اضافه می نمایید می بایست یک قاشق غذا‌خوری آب لیمو ترش باقیمانده و یک قاشق غذا‌خوری آب یخ نیز به مواد اضافه کنید. اضافه کردن روغن به سیر را تا مرحله­ ای ادامه دهید تا بافت سس یکدست و شبیه به سس مایونز شود.

طرز تهیه انواع سس‌ها و چاشنی‌های غذا – قسمت اول

غذاهای تخمیر شده سنتی کره

سماق در آشپزخانه‌ی خاورمیانه

ناگت مرغ/ دستورالعمل طلایی برای داشتن یک وعده غذایی سالم

لواشک سازی

انواع پنیر در دنیا

نحوه خشک کردن گیاهان دارویی

انواع روش خشک کردن سبزیجات

طرز تهیه چیپس میوه

انواع مربا

انواع ترشی

انواع دمنوش

درباره کیمچی چه می‌دانید؟

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دوست داشتید، بیشتر بخوانید
جدیدترین نوشته‌‌ها
سمپاشی خودکار

سمپاشی خودکار با فیلدین

تولید پنبه در ایران

خبرهای کشاورزی شماره 101

چالش‌های صنعت غذا

مروری بر صنایع غذایی ( چالش‌های صنعت غذا)

نگهداری محصولات آبزی

ذخیره‌سازی و نگهداری محصولات آبزی

تولید غذای آبزیان

تولید غذای آبزیان

کشت انار در آمریکا

انار، میوه صحراهای آمریکا

محبوب‌ترین نوشته‌‌ها
صنایع تبدیلی

صنایع تبدیلی کشاورزی چیست؟ ( + فایل صوتی)

طرز تهیه پودر سنجد در منزل

طرز تهیه پودر سنجد در منزل

پنیر لور

طرز تهیه پنیر لور

حلوا سوهان

حلوا سوهان با آرد جوانه گندم

صنعت کشاورزی آمریکا

صنعت کشاورزی ایالات متحده آمریکا (1)

«روز کشاورز»، کدام روز از سال است می‌خواهیم جشن بگیریم