به همت معاونت آموزشی «موسسه آموزش و ترویج کشاورزی» که بر اساس قانون مسئول تدوین، برنامهریزی، اجرا و نظارت بر آموزشهای رسمی(کاردانش و فنیو حرفهای) در بخش کشاورزی با همکاری وزارت آموزش و پرورش است، فرآیند تدوین استاندارد مهارتی «گردشگری کشاورزی» بر اساس مدل تجزیه و تحلیل شغل (DACUM) آغاز شد.
طبق برنامهریزیهای انجام شده این استاندارد در مرحله اول به عنوان بخشی از رشته کاردانش «کشاورزی شهری و گردشگری کشاورزی» تدوین شده و به تدریج با بازنگری سایر رشتههای کشاورزی، به سایر دیپلمهای کاردانش رشته کشاورزی نیز اضافه خواهند شد.
بر طبق عنوانشده در فوق، هر استاندارد مهارتی، سه شغل یا وظیفه اصلی درنظر گرفته میشود. که در استاندارد گردشگری کشاورزی، سه شغل اصلی در نظر گرفته شده است که عبارتند از «مسئول مقاصد گردشگری کشاورزی»، «راهنمای تورهای گردشگری کشاورزی» و «مجری رویدادهای گردشگری کشاورزی»
در تدوین این استاندارد مهارتی به طبقهبندی استاندارد بین المللی مشاغل (ایسکو) سازمان بینالمللی کار توجه شده است، مدت زمان پیشنهادی این استاندارد، ۳۰۰ ساعت است.
اعضای کارگروه تدوین استاندارد شامل سعیدرضا اصغری (پیشنهاددهنده و مسئول کارگروه)، حبیب محمودی چناری، مژگان ثابت تیموری، رضا خدارحمی، ارکیده حیدرنژاد، علی پورنخی، شهرام مقدس و بیژن جوادی هستند.
گردشگری کشاورزی، به عنوان یک فعالیت درآمدزا برای کشاورزان و آموزشی و تفریحی برای گردشگران، جذابیت ویژهای پیدا کرده است چنانکه در چند سال اخیر، همراه با رشد این صنعت در دنیا، توجه ویژهای به این موضوع در ایران نیز شده است.
در راستای فعالیت پیشروان این صنعت در شناساندن آن و تلاش افرادی چون سعیدرضا اصغری به عنوان توسعهدهنده و بسطدهندهی ادبیات گردشگری کشاورزی در ایران که فراتر از دانش نظری بوده و در جهت مشاوره کسبوکارهای گردشگری کشاورزی پیشرفته است، حال تدوین چنین استانداردی در رشتههای کارودانش و آموزش دانشآموزان در جهت ایجاد شغلهای مرتبط با این صنعت نوپای کشاورزی، اتفاق میمون و مبارکی است.
آیندهای خوشبینانه در انتظار مزارع گردشگری است
گزارش وبینار کودک و گردشگری کشاورزی