حمص یا هوموس از غذاهای عربی است که بیشتر به عنوان پیشغذا استفاده میشود اما به دلیل اینکه پیشغذای سنگینی است میتوان به عنوان غذای اصلی هم آن را میل کرد.
مواد لازم:
نخود: ۱ لیوان
سیر: ۴ حبه
ارده: ۴ قاشق غذاخوری
جوش شیرین: ۱ قاشق چایخوری
روغن زیتون: ۴ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به مقدار لازم
آبلیمو: ۲ قاشق غذاخوری
جعفری: دلخواه برای تزیین
نخود را از شب قبل خیس می کنند و تا روز بعد، چند بار آب آن را عوض می کنند. حجم نخود بعد از خیس خوردن بیشتر میشود پس از ظرف بزرگتری استفاده شده و به اندازه کافی آب ریخته می شود.
نخود با چند لیوان آب، جوش شیرین و حبههای سیر داخل قابلمه ریخته شده و با حرارت ملایم پخته و نرم می شود. جوش شیرین باعث میشود پوست نخود بعد از پخت راحتتر جدا شود. بعد از این که نخود به خوبی پخته شد، پوست شفاف روی آن باید جدا شود.
نخود پخته پوست کنده و سیرهای نرم شده، روغن زیتون و آبلیمو را داخل میکسر یا غذاساز ریخته و زده می شود تا یکدست شود. ارده همراه با دو قاشق غذاخوری آب، نمک و فلفل اضافه کرده و مجدداً میکس می شود، بدین ترتیب حمص آماده هست.
طرز تهیه انواع سسها و چاشنیهای غذا – قسمت اول
طرز تهیه انواع سسها و چاشنیهای غذا – قسمت دوم