پنیر آشری

امتیاز دهید
پنیر آشری - پنیر تولید شده در عراق

پنیر آشری (Aushari cheese ) ، پنیر نیمه سفت سنتی است که از شیر گوسفند و بز در کوه‌های شمال عراق درست می‌شود، این پنیر عمدتاً توسط اقوام کرد تولید و در منطقه کردستان به ویژه در سلیمانیه و اربیل یافت می‌شود.

روستاییان صبح زود شیر گوسفند یا بز را جمع‌آوری و آن را به مدت 10 تا 15 دقیقه گرم کرده و سپس به مدت 30 تا 45 دقیقه خنک می‌کنند. این شیر استریل شده برای تهیه پنیر نرم با استفاده از آنزیم مایه پنیر از معده چهارم گوساله  استفاده می‌شود.

کشک را با استفاده از پارچه‌های موسلین فشار می‌دهند تا آب پنیر از بین برود و رطوبت آن کاهش یابد. کشک به شکل توپ‌های پنیر به وزن هر کدام 300 تا 400 گرم است.

توپ‌های پنیر نرم فشرده در کیسه‌های ساخته شده از شکم گوسفند که از قبل با آب و نمک تمیز شده‌اند قرار می‌گیرند. یک گیاه سنتی که در محلی به نام جاجه متعلق به خانواده آویشن (Thymus capitatus) شناخته می‌شود، به کیسه‌ها اضافه می‌شود تا طعم آشری را تقویت کند.

کیسه‌ها در پوست گوسفند قرار می‌گیرند و به غارهای بالای کوه‌هایی که رطوبت بالا و دمای پایین دارند منتقل می‌شوند. پنیر به مدت 6 تا 8 ماه بالغ می‌شود، در طول بلوغ، پنیر عطر و طعم خاصی پیدا می‌کند.

فرآیند رسیدن به دلیل آنزیم‌های مایه پنیر است، یعنی آنزیم های معده گوسفند، آنزیم‌های گیاهان و میکرو فلور طبیعی؛ پنیر معمولاً در تابستان تهیه  و در زمستان از غارها برداشت می‌شود.

پنیر رسیده آشری دارای رنگ مایل به زرد و عطر بسیار قوی و تند است البته هیچ مطالعه دقیقی برای مشخصات ترکیبات فعال زیستی و بار میکروبی آشری وجود ندارد.

به طور کلی، بیشتر پنیرهای قدیمی برای مصرف بی‌خطر هستند  اما تجزیه و تحلیل خطر پنیر آشری هنوز انجام نشده است. پنیر را می‌توان به مدت 6 ماه در دمای اتاق در زمستان نگهداری کرد. پنیر آشری در میان کردها بسیار محبوب است و در میان اقوام دیگر عراق از محبوبیت کمتری برخوردار است.

طرز تهیه انواع سس‌ها و چاشنی‌های غذا – قسمت اول

طرز تهیه انواع سس‌ها و چاشنی‌های غذا – قسمت دوم

غذاهای تخمیر شده سنتی کره

سماق در آشپزخانه‌ی خاورمیانه

ناگت مرغ/ دستورالعمل طلایی برای داشتن یک وعده غذایی سالم

لواشک سازی

انواع پنیر در دنیا

نحوه خشک کردن گیاهان دارویی

انواع روش خشک کردن سبزیجات

طرز تهیه چیپس میوه

انواع مربا

انواع ترشی

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دوست داشتید، بیشتر بخوانید
جدیدترین نوشته‌‌ها
سمپاشی خودکار

سمپاشی خودکار با فیلدین

تولید پنبه در ایران

خبرهای کشاورزی شماره 101

چالش‌های صنعت غذا

مروری بر صنایع غذایی ( چالش‌های صنعت غذا)

نگهداری محصولات آبزی

ذخیره‌سازی و نگهداری محصولات آبزی

تولید غذای آبزیان

تولید غذای آبزیان

کشت انار در آمریکا

انار، میوه صحراهای آمریکا

محبوب‌ترین نوشته‌‌ها
صنایع تبدیلی

صنایع تبدیلی کشاورزی چیست؟ ( + فایل صوتی)

طرز تهیه پودر سنجد در منزل

طرز تهیه پودر سنجد در منزل

پنیر لور

طرز تهیه پنیر لور

حلوا سوهان

حلوا سوهان با آرد جوانه گندم

صنعت کشاورزی آمریکا

صنعت کشاورزی ایالات متحده آمریکا (1)

«روز کشاورز»، کدام روز از سال است می‌خواهیم جشن بگیریم