زعتر نوعی ادویه است که از ترکیب ادویه و چاشنی های دیگر تهیه می شود. این ادویه چاشنی مناسبی برای انواع سالاد، خوراک های گوشتی و سبزیجات است.
مواد لازم برای تهیه ادویه زعتر
- آویشن خشک 2 پیمانه
- کنجد نصف پیمانه
- سماق یک چهارم پیمانه
- پودر تخم گشنیز 1 قاشق غذا خوری
- پودر رازیانه نصف قاشق غذا خوری
- نمک به مقدار دلخواه
طرز تهیه ادویه زعتر
- تابه را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. سپس نصف پیمانه کنجد را در تابه ریخته و آن را کمی تفت دهید تا خامی کنجد گرفته شود.
- هنگامی که بوی کنجد به مشام رسید و رنگ آن کمی تیره شد، پودر آویشن، سماق، رازیانه و نمک را به آن اضافه کرده و با یکدیگر تفت دهید.
- زمانی که بوی ادویه ها بلند شد شعله را خاموش کنید. سپس ادویه ها را در هاون بریزید.
- سابیدن ادویه ها در هاون میبایست به صورت دورانی باشد و نیازی به کوبیدن آنها نیست. برای این منظور، دسته هاون را به صورت دورانی روی ادویه ها بسابید تا کنجدها کمی له شوند. نیازی به له شدن تمام کنجدها نیست. همین که مقداری از آنها له شود و مزه آن به خورد سایر ادویه ها برود، کافیست.
- ادویه زعتر را در ظرف شیشه ای درب داری بریزید. برای حفظ عطر و طعم بهتر این ادویه، آن را در یخچال نگهداری نمایید.
طرز تهیه انواع سسها و چاشنیهای غذا – قسمت اول
طرز تهیه انواع سسها و چاشنیهای غذا – قسمت دوم