پاییز و زمستان، میعادگاه حصول میوههای خوشمزه و دلچسبی است که وقتی در ماهیت دمنوش مورد استفاده قرار میگیرند لذت و فرحبخشی آنها را چندین برابر میکند در ادامه به تعدادی از این دمنوشها اشاره میشود:
پرتقال و نعنا
مواد لازم
- نعنای تازه 8 شاخه
- پرتقال تازه 6 عدد
- شکر یا عسل و نبات به مقدار دلخواه
- لیمو ترش تازه 2 عدد
طرز تهیه
- ابتدا برگهای نعنا را از ساقه جدا کرده و بشویید.
- مقدار مناسبی از برگهای نعنا را درون قوری بریزید و آب جوش را به آن اضافه کنید. قوری را روی حرارت ملایم قرار داده و اجازه دهید به مدت 15 دقیقه دم بکشد.
- شکر یا عسل و نبات را به درون قوری اضافه کرده و مجددا روی حرارت قرار دهید تا به خوبی در آب حل شده و دمنوش نعنا شیرین شود.
- پرتقال و لیمو ترشها را خوب بشویید و آنها را آب بگیرید و درون یک پارچ مناسب بریزید.
- دمنوش نعنایی را که پیش از این تهیه کردهاید به محتویات پارچ اضافه کرده و خوب مخلوط نمایید. یک لیوان آب نیز درون پارچ ریخته و اجازه دهید محتویات آن کاملا سرد شود.
- مقداری یخ در یک لیوان ریخته و از دمنوش پرتقال و نعنا روی آن بریزید. سپس لیوان دمنوش را با تعدادی از برگهای نعنای تازه و برشهایی از لیمو و پرتقال تزیین کرده و سرو نمایید.
خرمالو
مواد لازم
- خرمالو 2 عدد
- زنجبیل تازه 1 قاشق غذا خوری
- چوب دارچین شش عدد
- چوب زردچوبه یک قاشق غذا خوری
- دانه فلفل سیاه (سابیده نشده) یک قاشق چای خوری
- عسل یا نبات به میزان دلخواه
- آب 2 لیتر
طرز تهیه
- خرمالوهای تازه را خوب بشویید و آنها را به صورت دایرهای برش بزنید.
- زنجبیل تازه را نیز بشویید و آن را به تکههای کوچک خرد نمایید.
- ۲ لیتر آب را همراه با خرمالوهای برش زده، یک قاشق غذا خوری زنجبیل تازه خرد شده، یک قاشق غذا خوری چوب زردچوبه، یک قاشق چای خوری دانه فلفل سیاه و ۶ عدد چوب دارچین در ظرف مناسبی ریخته و روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش آید. پس از به جوش آمدن آب، اجازه دهید ظرف همچنان به مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم باقی بماند.
- پس از مدت زمان لازم، محتویات درون ظرف را از صافی رد کنید و درون یک قوری بریزید.
- در صورت تمایل میتوانید نبات را به قوری اضافه کرده تا دمنوش شما شیرین شود. همچنین میتوانید دمنوش خرمالو را همراه با عسل نیز میل نمایید.
- نکته : دمنوش خرمالو را میتوانید تا سه روز در یخچال نگهداری کنید. همچنین میتوانید این دمنوش را پیش از مصرف گرم کرده و یا به صورت سرد میل نمایید.
- برای تزیین لیوان دمنوش، از یک برش خرمالو تازه استفاده کنید.
لیمو ترش و پرتقال
مواد لازم
- پوست پرتقال 1 عدد
- پوست لیمو ترش 1 عدد
- چای سبز یک قاشق غذا خوری
- آویشن یک قاشق چای خوری
طرز تهیه
- لیمو ترش و پرتقال را خوب بشویید و پوست آنها را بگیرید.
- پوست لیمو ترش و پوست پرتقال را همراه با یک قاشق غذا خوری چای سبز و یک قاشق چای خوری آویشن، درون قوری بریزید. سپس یک فنجان آب جوش درون قوری بریزید. قوری را روی بخار کتری قرار دهید و اجازه دهید به مدت 10 دقیقه دم بکشید. پس از این مدت دمنوش خوش طعم شما حاضر است. آن را درون لیوان بریزید و مقداری آب جوش به آن اضافه کنید. برای تجربه عطر و طعم بهتر از این دمنوش نیز میتوانید مقداری از پوست لیمو ترش و پرتقال را به لیوان نوشیدنی خود اضافه کنید.
- در صورت تمایل میتوانید دمنوش خود را با نبات و یا عسل شیرین کرده و میل نمایید.
سیب و دارچین
مواد لازم
- سیب ( زرد یا قرمز ) 2 عدد
- چوب دارچین 2 عدد
- دانه هل 5 الی 6 عدد
- زنجبیل تازه 1 قاشق مربا خوری
- عسل یا نبات به مقدار دلخواه
- آب جوش 3 لیوان
طرز تهیه
- برای تهیه دمنوش سیب و دارچین ابتدا سیبها را خوب بشویید. سپس سیبها را خشک کرده و به صورت چهار قاچ برش بزنید.دانههای سیب را خارج کنید و آن را به صورت نگینی خرد کنید. میتوانید به جای خرد کردن سیبها آن را به صورت درشت رنده کنید. برای بهرهمندی از خواص سیب، پیشنهاد میشود آنها را پوست نکنید.
- سیبهای خرد شده را همراه با چوب دارچین، زنجبیل و دانههای هل درون قوری بریزید. 3 لیوان آب جوش درون قوری بریزید و آن را به مدت 30 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا دمنوش کاملا طعم دار شود.
- اگر تمایل به استفاده از نبات دارید میتوانید پس از دم کشیدن دمنوش آن را به قوری اضافه کنید.
- هنگام سرو دمنوش را از صافی رد کنید. مقداری عسل درون لیوان ریخته و دمنوش را درون لیوان بریزید.
- در صورت تمایل میتوانید پیش از سرو دمنوش چند قطره آب لیمو ترش تازه نیز به آن اضافه کنید.
طرز تهیه انواع سسها و چاشنیهای غذا – قسمت اول
طرز تهیه انواع سسها و چاشنیهای غذا – قسمت دوم