مواد لازم برای تهیه شیره انگور
- انگور به مقدار دلخواه
- خاک سفید یک هشتم مقدار انگور
طرز تهیه شیره انگور
- برای تهیه شیره انگور خانگی، ابتدا انگورها را از ساقه و برگ پاک کرده و دانه کنید. سپس انگورها را تمیز بشویید و اجازه دهید آب اضافی آنها رفته و کاملا خشک شود.
- انگورها را به دست یا گوشتکوب کاملا له کنید و آب بگیرید. سپس آن را از صافی رد کنید تا تفاله و هستههای انگور جدا شود.
- آب انگور صاف شده را در یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید. هنگامی که انگور شروع به داغ شدن نمود و در کنارههای قابلمه حباب مشاهده کردید، قبل از آنکه آب انگور شروع به جوشیدن کند، کم کم خاک سفید را به آن اضافه کرده و هم بزنید. هر زمان که روی آب انگور کف ایجاد شد، آن را با قاشق برداشته و دور بریزید. (خاک سفید، خاک مخصوصی است که حاوی املاح معدنی است و میتوانید از عطاریها، آن را تهیه کنید.)
- زمانی که تمام کفهای روی آب انگور گرفته شد، حرارت را خاموش کرده و آن را کنار بگذارید. اجازه دهید آب انگور به مدت 12 ساعت بماند تا خاک سفید ته نشین شود.
- پس از این مدت اگر باز هم روی آب انگور کف ایجاد شده بود، آن را بردارید و دور بریزید. سپس آب انگور را به کمک ملاقه بردارید و از صافی رد کرده و در ظرف دیگر بریزید. این کار چند دفعه دیگر نیز تکرار کنید تا خاک سفید کاملا جدا شود.
- آب انگور صاف شده را روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد و غلیظ و کشدار شود. در این مدت اگر روی آب انگور کف درست شد، آن را بگیرید و دور بریزید.
- شیره انگور را پس از سرد شدن در ظرف مناسب بریزید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
طرز تهیه انواع سسها و چاشنیهای غذا – قسمت اول
طرز تهیه انواع سسها و چاشنیهای غذا – قسمت دوم